Nissan електро таксита тръгват в Мадрид и Барселона

Електромобили
В този блог: В Брюксел си избраха китайски електро таксита, но в Барселона и Мадрид ще се возят на Nissan.

В двата града ще се движат различни електромобили – в Мадрид Nissan LEAF, а в Барселона Nissan e-NV200...

За Барселона е логично, защото всъщност e-NV200 се произвежда там, а за столицата са избрали по-компактния LEAF. Такситата са сред колите с най-много пробег и точно при тях има много голям природосъобразен и икономически ефект от преминаване към електромобили.

За такси шофьорите е супер възможност, защото с нови, динамични, тихи и незамърсяващи коли могат да привлекат повече клиенти. И могат да са спокойни, защото електро системата на LEAF вече се е доказала с надеждността си, а e-NV200 е още нов, но е също със система като тази на LEAF, така че от старта е проверен.

Производството на e-NV200 започна през май в Барселона и ето вече по улиците ще се движат нови електро ванове. Нашият eCars.bg екип тества e-NV200 на 25 октомври след края на eCarTec Мюнхен 2014 и ще сподели директни впечатления. Налична за тест с товарната версия, но като системни параметри тя е същата като пътническата.

Пробегът на e-NV200 е същият или малко по-нисък от този на LEAF, най-вече заради допълнителното тегло (все пак е лекотоварна машина с капацитет над 700 кг). С нормално градско шофиране 120-130 км са абсолютно постижими и понеже такси шофьорите въртят постоянно, един бърз заряд за 30 мин е достатъчен за още толкова пробег. И LEAF, и e-NV200 имат опция за бързо зареждане.

Остана да кажем честито и на пътници, и на шофьори от двата града и да продължим да работим за по-скорошното идване на електро таксита и в България.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения