Анти-ЕМ трикът с поевтиняването на бензина нещо не сработва

Блог
В този блог: Моментът за евтини трикове срещу електрическата мобилност отмина.

Тези дни като гледах "Вълкът от Уолстрийт" с Лео ди Каприо пак се сетих за акциите на Tesla. Напоследък поспаднаха, но въпреки това успяват да тръгнат пак нагоре. Една от причините, вероятно, е в нещо друго, което също поспада – цените на горивата...

Още откак тази тенденция се заформи през есента постоянно си казвам – този евтин трик няма да мине. Toyota и Daimler си продадоха акциите в Tesla, OPEC намалява цените на барел петрол, а в много медии изникнаха, макар и предпазливи, статии от типа "Падащите цени на горивата може да намалят интереса към електромобилите".

Но причината този евтин трик да не мине е в това, че моментът за неговото прилагане отмина. Инерцията е налице, желанието за промяна също, а електромобилите просто набират скорост независимо от всичко. От коментарите и поведението на хората се вижда, че Анти-ЕМ трикът с поевтиняването на бензина нещо не сработва. Просто виж снимката отгоре – тя го показва отвсякъде!

И ако съдим по новия Tesla Model S с разбиващото ускорение за 3 сек до 100 км/ч, набирането на скорост припомня на бивши пилоти на самолети какво е било усещането в кабината.

Тази сутрин гледам снимките от Model S ралито между Англия и Холандия на Фейсбук страницата на Tesla и виждам супер харесван коментар. Нещата са казани точно както си ги мислех още от есента. Другото, което си мисля оттогава е, че има много други хора, които си мислят същото. Просто заради Закона за привличането.

Ето какво казва потребител:

Силно вярвам, че Tesla Motors официално изкара ангелите на OPEC толкова яко, че те започнаха да се опитват преднамерено да свалят цената на петрола в опит да забавят неизбежното преминаване към електрическа мобилност.

Виждал съм и други подобни коментари. Един гласеше, че е "тъпо да се връщаме към мръсотията, като харчим евтин бензин"...

Вчера едно птиченце пак ми каза, че към нас в България се задава(т продажбите на) един електромобил. Ако се наредят нещата, през пролетта може да имаме два модела на пазара. А още сега, през току започналата зима се задават и обновения www.Elektromobili.bg (Национална Информационно Платформа ЕЛЕКТРОМОБИЛИ) и чисто новият ни онлайн Локатор на зарядни станции за електромобилиwww.VsichkoTok.bg

Последният вчера влезе в бета версия и празничната ваканция ще съвместим с работа по него.

А междувременно малкият Рено Туизи върви чудесно и през зимата. Тя, истинската, още не е дошла и авторът на този блог използва всеки миг, в който може да кара електромобила.

Сега остана да използва и възможността от името на екипа на eCars.bg да ти пожелае чудесни подаръци, разпускаща семейна атмосфера и още повече вяра в електрическата мобилност.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения