GM показва Chevy Bolt конкурент на Tesla Model 3 с над 300 км пробег в понеделник

Електромобили
В този блог: Chevrolet Bolt с над 300 км пробег и цена $30,000 на пазара преди Tesla Model 3.

В понеделник General Motors ще покаже концептуална версия на електромобил с базова цена $30,000 и над 300 км пробег, който според Wall Street Journal ще излезе на пазара преди Tesla Model 3...

Електромобилът е 5-местен компактен хечбек наречен Chevrolet Bolt, а батерията е от партньора на GM – LG Chem. За да струва Bolt $30,000 корейците ще да са свалили драстично цената на литиево-йонните батерии, като се има предвид че за над 300 км пробег ще е нужна поне 50 кВтч.

Преди да продължим нататък, няма как да не кажем:

Tesla Motors успя – големите, предизвикани по невероятен начин в собствената им игра, се (опитват да се) доказват пред новака!

Защото Chevrolet Bolt не е насочен срещу следващия Nissan LEAF, в стил вече яростната Volt-LEAF битка. За нас Bolt означава чисто и просто "Ние ще изкараме масов електромобил преди вас, Tesla!"

А от всичко това се надяваме да спечелим ние потребителите.

Информацията за изненадата на GM е пусната в петък вечерта (9 януари) в Wall Street Journal и The Detroit News, които цитират "информация изтекла от източници в автоиндустрията запознати с концепцията Bolt".

От GM не потвърждават публикациите, но и не ги отхвърлят.

Въпросният Chevrolet Bolt трябва да бъде представен от ИД на GM Мери Бара в понеделник на автосалона в Детройт и твърденията са, че ще излезе на пазара като модел 2017, което означава втората половина на 2016 г.

Според източник на Green Car Reports, Bolt има форма подобна на тази на BMW i3, или с други думи висок и вероятно "ритнат" отзад. Това потвърждава слуховете за кросовър (мда, тези нови причудливи формати...) или мини-SUV форма.

Ах тази Tesla...

Още по времето на предишния ИД на GM, Дан Акерсън, в компанията беше сформиран екип, който да проучи всичко в Tesla и да работи по нови конкурентни GM електромобили.

На пръв поглед Bolt би трябвало да е конкурент на новия Nissan LEAF 2017, който също се очаква с поне два пъти повече пробег от първата версия. Но за LEAF 2017 се говори за 150 мили пробег, което ще направи Bolt, с 200 мили, очевиден победител. Затова е повече от ясно, че Bolt е планиран като конкурент на Tesla Model 3, също обявен с поне 200 мили пробег.

Последните дни са супер динамични за електрическата мобилност – появи се концепция за нова батерия с 3-минутно зареждане, както и друга с 1000 км пробег и зареждане за 8 минути, а днешното Formula E състезание в Буенос Айрес беше взрив от адреналин. Напредъкът в строежа на гигафабриката на Tesla и Bolt новината вкарват още искри в микса и с предстоящия другата седмица автосалон в Детройт като нищо може да изскочат още електромобилни изненади.

Че другите не ги виждаме да седят и да гледат отстрани.

Ей на това му викаме ние раздвижване!

От: Green Car Reports

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения