Tesla Model X 'настроен' за жени и с AWD 60 кВтч версия

Електромобили
В този блог: Правят електрическия SUV на Tesla да пасва повече на жените от Model S.

Цели 86% от собствениците на Tesla Model S са мъже и по този повод Елон Мъск беше провокиран от жена по време на годишната среща на Tesla през 2014 да направи Model X по-привлекателен и за жените. Елон призна, че са направили Model S прекалено мъжки и обеща новият електро SUV на компанията да е 'настроен' и за жени...

"Определено отделяме повече внимание на нуждите на жените в Model X и според мен сте права, че вероятно направихме S твърде ориентиран към мъжете, но се надявам да коригираме това с X," каза тогава Мъск.

Tesla започна като организира 3-часов дискусионен панел за жени с главния дизайнер на компанията Франц фон Холцхаузен в централата на компанията в Пало Алто миналата година. На този семинар жените определено се погрижиха Франц да разбере какви елементи в една нова кола са важни за тях.

Според Tesla с Model X "най-накрая можеш да имаш голяма лайфстайл кола, без да си зависим от горивата." Това е важно за жените, които возят деца, покупки и домашни любимци често през деня, но все така се виждат като спасители на планетата. Вторият ред седалки на Model X се плъзга напред, за да се отвори достъп за третия ред, а задният багажник има доста приличен обем.

Но всичко това като че ли отстъпва място на най-голямото чудо в бъдещия електро SUV – задните крилати врати в стил с панти по средата, които се вдигат и сгъват нагоре. В Tesla ги смятат за стилни, но и за функционални, позволяващи лесно влизане, вместо изкачване, в Model X, а това няма как да не се хареса и на жени, и на мъже.

Model X се позабави – стартът на продажбите сега е отложен за пореден път за началото на 2016 г. – но на страницата на Tesla има бутон за поръчка и нова информация. За разлика от Model S, Model X ще има и 60 кВтч D версия, просто защото ще се произвежда само в AWD варианти:

Ето трите версии:

  • 60 kWh
  • 85 kWh
  • 85 kWh Performance

Елон Мъск вече загатна, че електромобилите на Tesla ще получат и по-голяма батерия "на един етап" и това може да е нещо от сорта на 100 кВтч модул за над 500 км пробег дори на магистралата (не със 180 км/ч вероятно...). Това би направило Model X истински убиец на вече установени SUV модели, като се има предвид че зареждането му на Supercharger станциите на Tesla е безплатно.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения