eBay и Apple отиват в пустинята при Tesla

Технологии
В този блог: Скоро гигафабриката на Tesla ще си има голям съсед – Switch ще строи съоръжение за $1 милиард до Рино, Невада.

Планът на Switch е да добави към огромния център за данни SuperNAP в Лас Вегас нов с площ 280 хил. кв. м., част от който да бъде построена до началото на 2016 г. в Tahoe Reno Industrial Center. Първият клиент на новия център за данни ще бъде eBay...

Изглежда Tesla повлича крак след като миналата година сключи договор с щата Невада за строеж на фабрика, който вече напредва. В тази фабрика компанията смята да прави батерии за 500,000 електромобила годишно до 2020 г.

Новият SuperNAP Reno център на Switch ще прави връзка с центъра на компанията в Лас Вегас чрез фибро оптика наречена SuperLoop – 800 км мрежа, с която "50 милиона души ще са на 14 милисекунди разстояние от данните в SuperNAP."

Другото голямо име, което идва да прави компания на Tesla в района на Рино е Apple, която също строи огромен център за данни на около 30 км източно от града. Едно от нещата привлекли Apple и най-вероятно Switch към центъра, е капацитета на региона да предлага чиста енергия за доставчиците на данни. Гигафабриката на Tesla също ще използва чиста енергия след покриването й със соларни панели и строежа на ВЕИ паркове в близост.

В центровете на технологичните гиганти далеч няма да работят толкова много хора както в гигафабриката на Tesla, но районът определено има потенциал да се превърне в нова силициева долина, измествайки хазартното минало на заден план.

От: Gigaom

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума