VW Tiguan GTE може да е първият SUV плъгин хибрид със соларен покрив

Хибриди

В този блог: Volkswagen показва Tiguan GTE плъгин хибрид и на Tokyo Motor Show.

При откриването на шоуто от компанията обявиха, че отменят старта на дизелови модели за Япония през 2016 г. и вместо това представят модел със супер популярната в страната на изгряващото слънце хибридна система...

Това е Tiguan GTE, който работи на ток и бензин, но с един отличителен елемент – соларни панели на покрива. Това може да се окаже първият SUV досега с такава опция и очевидно дизеловият скандал най-накрая накара хората във VW да излязат от дизеловата летаргия като в замяна предложат повече алтернативи.

Tiguan GTE беше показан за пръв път в самия край на лятото по време на Автосалон Франкфурт 2015. Задвижващата система със състои от компактен електромотор, 1.4 TSI двигател и шест-степенна трансмисия с два съединителя, разработена специално за хибридни системи.

На ток максималната скорост на Tiguan GTE е около 130 км/ч, но засега няма данни за пробега в електро режим. Ускорението от 0-100 км/ч става за 8 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч.

Данни за пробега на ток няма, но VW предвижда, че соларните панели на покрива ще осигуряват около 1000 км допълнителен пробег годишно в слънчеви райони като Южна Европа или около 500 км в Германия.

VW реагира сравнително бързо след дизеловия скандал с конкретни действия в посока електрическа мобилност. Плъгин хибридите обаче са едно, а 100% електромобилите съвсем друго. Очакваме да видим кога компанията ще добави нещо изцяло електрическо в своето портфолио след eGolf и e-Up!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин