Samsung и Lucid планират супер батерия за нов електро модел

Компоненти

В този блог: Преди да покаже първия си електромобил, Lucid Motors разработва нова супер батерия със Samgung.

Известна първоначално като Atieva, сега Lucid Motors напредва стабилно след като миналата седмица обяви споразумение с щат Аризона да построи фабрика за електромобили на стойност $700 милиона и се очаква в следващите дни да покаже електромобила, който ще произвежда във фабриката...

Това са планове, които тепърва трябва да се осъществяват, но вече има нещо конкретно – Lucid обяви партньорство със Samsung SDI, за съвместна разработка на батерийни клетки за въпросния електромобил. Двете компании работят заедно по цилиндрична литиево-йонна клетка, която смятат за пробив при батериите.

Според техническия шеф на Lucid (и бивш главен инженер в Tesla) Питър Роулинсън, технологията е пробив при батериите и ще е от особена полза за компании предлагащи електромобили за споделяне, които се използват интензивно.

За разлика от повечето големи автопроизводители, подходът на Lucid е като на Tesla, с цилиндричен формат. Екипът на Lucid смята, че новата батерийна клетка разработвана заедно със Samsung, ще позволи електрическия седан на компанията да изминава по на 600 км с едно зареждане.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари