Peugeot ще произвежда електромотори съвместно с Nidec

Компоненти

В този блог: Ново френско-японско сътрудничество в сферата на електрическата мобилност.

PSA Group и Nidec обявиха създаването на съвместно предприятие за производство на тягови електромотори, което трябва да заработи в началото на 2018 г. в Тремери, Франция...

Японската коммпания Nidec ще участва с чрез Nidec Leroy-Somer Holding. Това е френска компания (Leroy-Somer) за производство на електромотори, която Nidec придоби през февруари 2017 г.

Общата инвестиция на PSA и Nidec е в размер на €220 милиона – 50% от PSA и 50% от Nidec. Целта на новото съвместно предприятие е да произвежда по 900,000 електромотора годишно до 2022 г. Сега не можем да кажем дали PSA ще произвежда по толкова електромобила годишно тогава (по-скоро не смятаме така), но PSA-Nidec ще прави електромотори и за други автопроизводители, така че продукцията ще се реализира.

Заедно двете компании ще разработват, произвеждат и продават гама от тягови електромотори за електромобили, плъгин хибриди и хибриди. Сама по себе си Nidec си е поставила за цел да реализира продажби за €5,4 до €7,6 милиарда за автомобилния сектор до 2020 г.

След като придоби Opel, но не успява да се разбере с GM, в чийто завод все още се произвежда Ampera-e, както и за да подсигури собственото си електромобилно развитие, тук Peugeot прави стратегическа инвестиция в тази посока. Батериите са в сърцевината на електромобилите, но електромоторите и най-вече контролерите за тяхното управление са другият ключов елемент. Да произвеждаш собствени е несравнимо предимство и ще осигури на Peugeot независимост в това отношение, каквато имат BMW, Tesla, Renault/Nissan и други автопроизводители.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари