Електрическият KIA Soul EV дойде официално в България

Електромобили
В този блог: На 6 и 7 юни от 10 до 19 ч. българското представителство на KIA организира отворен Soul EV тест драйв.

Електрическият KIA Soul EV е официално България и ще бъде представен през първия уикенд на юни 2015, с отворен тест драйв за клиенти...

Наскоро някой спомена във форума, че се очаква Soul EV да пристигне и ето че това вече е факт. Още един електромобил на българския пазар ще може да се пробва, купи и кара.

Мощността на Soul EV е 110 кс (въртящ момент 285 Нм), ускорението от 0-100 км/ч става за 11.2 сек, а максималната скорост е 145 км. Батерията на Soul EV е сред най-големите на пазара сега и с 27 кВтч дава реален пробег над 160 км (212 км по Новия европейски цикъл за шофиране). В този клас като капацитет засега по-голяма е само батерията на Mercedes-Benz B-Class E-Drive (36 кВтч).

Зареждането на батерията на Soul EV става за около 5 часа от зарядна станция с мощност 6.6 кВт. Станции с такава мощност в момента има пред салона на Омникар Ауто (срещу салона е Ринг Мол) в София. Нашата организация "ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ" произвежда и продава различни зарядни станции за електромобили.

На бърза зарядна станция (50 кВт) зареждането на Soul EV от 0 до 80% става за около 30 мин. В България още нямаме бързи зарядни – работи се проект за изграждане на 10 броя, който вероятно ще бъде реализиран в първата половина на 2016 г.

В нашия локатор на зарядни станции за електромобили ВсичкоТок можеш да видиш къде има такива в България, както и да добавиш своя, безплатно.

В салона на KIA в София вече е монтирана зарядна станция и точно там ще бъде официалното представяне на Soul EV.

Благодарности за анонса на nio

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg