Пет нови електробуса купува Белград от Чериът Мотърс

Полезно и ефективно

В този блог: След като пусна първия у нас електробус, Чериът Моторс доставя 5 такива возила на община Белград.

Познатата в България с първия електробус на ултракондензатори компания е спечелила търга за доставка на електробуси точно с технологията, на която е базиран електрическият автобус, който се движи една година пилотно по линията на столичния тролейбус 11 и беше предоставян за тестове в няколко български града...

Това е първият договор за покупка на електро автобуси в Сърбия, които трябва да бъдат доставени до 150 дни.

Така Белград става част от все още малкото градове в света навлизащи в света на електрическата мобилност. Като в много други големи столици в града се харчат стотици хиляди литри гориво всеки ден или около три милиона литра гориво на месец, от общо 700 автобуса.

Обикновено не мислим за тези неща, но тази статистика е достатъчна да накара всеки да осъзнае какво си причиняваме сами, като дишаме всичките тези изгорели газове от обществения и личен транспорт.

Според кмета Синиша Мали, Белград ще продължи тази практика и "ако е възможно всяка година да купуваме още електрически автобуси, това ще бъде голямо нещо." Естествено неговите очаквания са, че хората много ще харесат новите електро автобуси.

Получихме новината от нашите приятели в БАЕПС, на които изпълнителният директор на "Черият Моторс" Милен Милев е изпратил имейл.

Напомняме, че в София беше изградена компактна зарядна станция за тестовия електробус на Сточна гара, както и една в депо Искър. Електробусът изминава около 20 км с едно зареждане в рамките на 7 минути.

Ами, това е – година у нас, пък пет поръчки в Сърбия – да им е честито на белградчани.

Е, ще дойдат и у нас такива сделки, къде ще ходят ;).


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума