Безжично зареждащи се електрически автобуси тръгват по улиците на Мериленд

Полезно и ефективно

В този блог: Електрически автобуси с безжично зареждане тръгват тестово по улиците на Мериленд.

Хауърд Каунти, Мериленд е един от малкото градове в САЩ, където хората имат възможност да се возят не просто на електрически автобуси, а на такива които могат да се зареждат и безжично.

Нова система за зареждане с мощност 50 кВт е инсталирана от Momentum Dynamics в The Mall - окръг Колумбия и ще обслужва три електрически 32 местни автобуса, закупени от BYD.

Засега това е само пилотен проект, но от Momentum Dynamics споделят, че вече имат готовност и за инсталирането на система с мoмощност 200 кВт.

Този новаторски проект е резултат от съвместно усилие между Howard County, MD, Regional Transportation Agency of Central Maryland (RTA), Maryland Transit Administration (MTA), BYD North America, Center for Transportation and the Environment (CTE) и GGP

Тази нова система за зареждане на Momentum® работи с ефективност, надвишаваща много от зарядните устройства, които са в експлоатация днес, а освен това тя не изисква система за охлаждане, нито редовна и скъпа поддръжка и отгоре на всичкото разходите по инсталацията и се по-ниски.

Системата с 50 кВт мощност в Хауърд Каунти включва предавател, инсталиран в настилката и приемник, инсталиран от долната страна на автобуса. Уникалната технология на Momentum автоматично зарежда батериите на автобуса, докато докато той е паркиран върху предвиденото за зареждане място. "

Финансирането по този проект идва от Федералното министерство на транспорта (DOT) и Мерилендската транспортна администрация (MTA) в окръг Хауърд.

CTE, като ръководител на проекти и технически консултант в окръг Хауърд, ще управлява ежедневната дейност на екипа по проекта и предоставя технически анализ, моделиране и симулация от трети страни през целия жизнен цикъл на проекта.

Организацията с нестопанска цел е посветена на развитието на чисти, устойчиви, иновативни транспортни и енергийни технологии. Като неправителствена организация основната цел на компанията е да подкрепя членовете си и да им осигурява контакти и партньорство с федерални агенции, включително ССТ и DOE, както и транзитни агенции в САЩ

За начало от CTE ще събират данни за операциите и поддръжката за период от две години. Данните ще бъдат използвани за генериране на редица ключови показатели за ефективност (KPIs), които ще предоставят на окръг Хауърд заедно с информация за цялостното въздействие на безжично зареждащите се електрически автобуси."

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Атанас Дечев

Във Варна видях един на който пишеше тестов електрически

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
elektromobili-2020