Нова мрежа от 322 ултра бързи зарядни станции се задава в Европа

Полезно и ефективно

В този блог: Над 300 нови ултра бързи зареждачки се задават през втората половина на 2018 в Европа.

Зарядната инфраструктура в Европа продължава да се разгръща на бързи обороти и след като миналата година бяха обявени няколко проекта за мрежи от ултра бързи зарядни станции - скоро се задава и още една такава със значително по-голям брой колонки.

Това ще бъде третата мрежа от бързи зарядни станции след IONITY на BMW, Mercedes, Ford и Volkswagen и Ultra-E, мрежата, която се подкрепя от Allego, Audi, BMW, Magna, Renault, Hubject и др.

И двете мрежи имат за цел да разположат зарядни станции с капацитет до 350 кВт, който ще позволява зареждане на електрически автомобили по-бързо от която и да е зареждаща станция в експлоатация днес.

В края на миналата година първият обект със станции Ultra-E беше пуснат в експлоатация във Франкфурт, а сега научаваме от Allego, че компанията планира втора по-голяма мрежа, която ще се нарича MEGA-E и ще се състои от 322 ултра бързи зарядни станции (до 350 кВт) и 27 интелигентни центъра за зареждане в 20 европейски страни.

Те си партнират с финландската електрическа компания Fortum за изграждането на мрежата. Проектът се съфинансира от Европейския съюз, а групата казва, че "приветства допълнителни партньори", както направи за мрежата Ultra-E.

Те очакват финансирането да приключи през първата половина на годината, а разгръщането на мрежата да стартира скоро след това.

Проектът започва в Белгия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Полша, Швеция и Великобритания.

Ще мине известно време докато тези станции започнат да се използват активно, но фактът, че на тях ще могат да се зареждат множество различни електромобили с различна бързина, със сигурност ще ги направи достатъчно атрактивни и те ще са достъпни не само за собствениците на големи и по-мощни електромобили.

Вицепрезидентът на Fortum Charge & Drive, Rami Syväri сподели че компанията вярва в отворен инфраструктурен подход и мрежата й ще бъде изградена така, че множество решения за зареждане да могат да се комбинират в едно устройство, което да отговаря на различните нужди и скорости.

Още по темата:


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (4)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

И пак България я няма на картата

Ангел Райковски
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

ние сме с толкова остаряло и закостеняло мислене, че чак ми се плаче! и няма да ни има скоро в челните места по отношение на електроавтомобили отчасти заради ниските доходи(и затова ми се плаче)! поне се надявам на държавно/общинско ниво да има хора с иновационно мислене, и да въведат скоро различни мерки и задължения в посока на екологичност и ефективност - електрически автобуси, предимства при ползване на градски транспорт, на електрички, на велосипеди, ходене пеш, и обратното - по-високи...

ние сме с толкова остаряло и закостеняло мислене, че чак ми се плаче! и няма да ни има скоро в челните места по отношение на електроавтомобили отчасти заради ниските доходи(и затова ми се плаче)! поне се надявам на държавно/общинско ниво да има хора с иновационно мислене, и да въведат скоро различни мерки и задължения в посока на екологичност и ефективност - електрически автобуси, предимства при ползване на градски транспорт, на електрички, на велосипеди, ходене пеш, и обратното - по-високи такси и ограничения за дизели, стари камиони и автобуси, и въобще фирмени автопаркове със стари автомобили да няма!!

Виж още
nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

И аз така се надявам ама .... се съмнявам.
Особено след като изслушах комисията за мръсния въздух в софия и ми се приплака и на мен какви необразовани и ... направо прости хора са сложили да вършат "уж" някаква работа.
Остава да се хващаме и да си изграждаме сами зарядната инфраструктура, друго не виждам аз!
Иначе ако чакаме несъществуваща държава или кожодери като елдрайв да направят нещо, не смятам че нещо ще стане в посока електромобилност!

Георги
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Още по-тъжно беше изказването на Еко министъра пред ЕК за цялата олелия около Пирин и отказа на коментар от негова страна след критиките, които му бяха отправени. Наджедва винаги има, но не се ли обедини обществото да действа не може да се очаква нищо смислено и адекватно от администрацията по тази линия. Те до последо ще си глозгат кокала и ще защитават замърсяващите компаии, които им плащат за това.

Стефан Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения