Нова батерия за Nissan LEAF на цена $5,499 + $225 монтажен кит

Компоненти
В този блог: При сертифицирани дилъри на Nissan вече може да се купи резервна батерия за електрическия LEAF.

През уикенда намерихме пост в myNissanLEAF.com форума, в който Браян Брокман от компанията обяснява какви са условията за подмяна на батерията. Основното – връщаш старата, която се оценява на $1,000...

Това прави реалната цена на батерията $6,500, към което веднага добавяме монтажен кит на стойност около $225. Той е необходим за моделите от 2011 и 2012 и включва скоби и други малки части. Според Nissan самият монтаж отнема около три часа.

Цените са препоръчителни за дилърите в САЩ – дали ще предлагат батерията за $5,499 е друг въпрос. Но сметката показва колко много са спаднали цените на батериите. Тази на LEAF е с капацитет 24 кВтч и за по-меродавно да вземем общата цена от $6,500 – това прави 6,500 / 24 = $270 на кВтч. А преди две години говорехме за $450-500...

Естествено има вариант и да се взима на изплащане, за да не даваш парите накуп и месечната вноска се очаква да е около $100. Важното при тази схема е, че не е лизингова или "под наем" – след изплащане на батерията тя остава твоя собственост.

В своя пост Браян пише още и че новите батерии са като тези, които в момента монтират в модел 2015 на Nissan LEAF. Дават същия пробег и се зареждат като предишните батерии. Направени са обаче промени в химическия състав на батерията, за да стане по-устойчива в много горещ климат.

Гаранцията на една такава резервна батерия е като на нов LEAF: 8 години / 160 хил. км срещу дефекти и 5 години / 100 хил. км срещу загуба на капацитет.

В новия ни сайт за обяви за електромобили КарамЕЛ на адрес www.KaramEL.bg вече се появи оферта за LEAF. Цената е доста тънка и ще има все повече такива, че и по-евтини оферти. Ето че с вече ясната цена за нова батерия можеш да си направиш добре сметката колко ще ти излезе употребяван електромобил, ако трябва да му подменяш батерията.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума