BMW минава на безпилотни коли, оставя електромобилите на заден план

Технологии

В този блог: Следващ електрически модел от BMW може да има през 2021 г.

Да научим, че в BMW смятат да избутат електромобилните си програми на заден план е разочароващо. В следващите пет години компанията променя фокуса на своята "i" подмарка от електрически към безпилотни коли...

Според публикация в Reuters, BMW няма да пуска нов електрически модел преди 2021 г. С тази новина, "предстоят вълнуващи времена" мотото от вървящата по телевизиите сега реклама на BMW вече ни звучи малко странно.

В интервю за Reuters, Клаус Фролих от борда на BMW казва, че "компанията сменя курса след като единствената й изцяло електрическа кола – i3 – не грабна хората, със само 25,000 продажби миналата година". За капак сега с едни близо 400,000 резервации за несъществуваща кола, Tesla открадна много настоящи и бъдещи клиенти за електромобили на куп марки.

Затова вместо да се пробва да гони Tesla в следващите две години с нова спортна електро лимузина, BMW насочва вниманието си към безпилотните коли.

Всичко това звучи странно предвид скорошните слухове за BMW i5. Какво може да означава, че BMW няма да пусне нов електромобил в следващите пет години освен че "i" марката минава на (плъгин) хибриди? И какво ще стане с идеята за електрическия i6 SUV като конкуренция на Model X и Audi e-tron?

Новината идва и малко след като част от екипа разработил BMW i3 се премести на работа в нова китайска компания на име Future Mobility. А след като ценните ти кадри напуснат, да намериш бързо нови хора за разработка на електро модели може да не е никак лесно.

Все пак не изглежда супер изненадващо, защото единствените скорошни сигнали свързани с електромобилите от BMW са само за планирания през 2021 г. iNext и нова версия на i8 през 2018 г.

Приемаме го с резерви. Светът на колите сега е твърде динамичен, за да се правят планове за след пет години.

От: Electrek и Reuters


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума