Гигафабриката ще е с най-голeмия соларен покрив в света – 70 мВт

Технологии

В този блог: Tesla разкрива повече подробности около Гигафабриката.

Инвеститори наравиха обиколка на Гигафабриката на среща миналата седмица. Ето и някои от подробностите, които са им били разкрити...

Миналата седмица Tesla организира среща за инвеститори в Гигафабриката в Невада. По време на събитието са били разкрити много интересни факти около фабриката и плановете за изграждането на най-големия в света соларен покрив.

От самото начало на проекта Tesla обявиха, че съоражението няма да използва каквито и да е фосилни горива, а вместо това ще бъде захранвано от възобновяема енергия. Основно ще се ползват соларни панели, монтирани на покрива и на земята. Тук идва и интересното - покривът, покрит със соларни панели ще бъде с капацитет от 70 мВт. Най-големите покривни инсталации досега в Калифорния - 10 мВт и в Индия - 11,5 мВт скоро няма да могат да се мерят с новото съоръжение.

Голяма част от отоплението на Гигафабриката ще идва от остатъчна топлина при производствените процеси. Затворената система за водоснабдяване ще минава през шест стъпки за използва ефективно около 1,5 милиона литра вода, което ще доведе до 80% намаляване на използваната при стандартни процедури сладка вода. В Гигафабриката се строи и отдел за рециклиране на всички видове Tesla батерии до материали, които да ще използват в производството на нови батерии.

Към партньорството си с Panasonic, Tesla обяви, че немска компания вече се е нанесла във фабриката за да произвежда външната обшивка на клетките. Пълния документ, представен на инвеститорите можете да видите тук.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума