3 мегавата солари на покрива на европейската фабрика на Tesla

Технологии

В този блог: Фабриката на Tesla в Тилбург вече е дом на един от най-големите соларни покриви в Холандия.

Комбинирането на повече слънчева енергия с потреблението на енергия, създадено от електрическите автомобили, отдавна е част от плановете на Tesla, но според някои хора прогресът на компанията в тази насока не е особено задоволителен.

Макар и с по-бавни темпове обаче развитие в тази насока има и oтскоро фабриката на Tesla в Тилбург е покрита със солидно количество соларни панели.

Повечето хора знаят за фабриката на Tesla във Фримонт, където се произвеждат всички електромобили и за гигафабриката в Невада, където се произвеждат батерийните пакети и задвижващата система за Model 3, но компанията има и монтажно предприятие в Тилбург, Холандия.

Tesla отдавна разполага със съоръжение в града, но през 2015 г. откри нов завод с площ от 78,000 кв. м.  

В този завод се изпълнява процеса на окончателно сглобяване и тестване на Model S и Model X, които отиват за продажба в Холандия, Белгия, Франция и Германия.

Заводът разполага и с вътрешна тестова писта за изпитване на качеството преди автомобилите да бъдат предадени на новите си собственици. Ето как изглежда и тази фабрика отвътре (снимка: Electrek)

Изпълнителния директор на Ecosyf, Kees van der Leun съобщи преди два дни в Twitter че, фабриката вече е дом на един от най-големите соларни покриви в Холандия:

От снимката по-горе се вижда добре, че панелите са изключително гъсто опаковани на покрива и се смята, че системата има капацитет от около 3 MW.

Това е голяма система, но скоро тя може да бъде засенчена от планирания слънчев покрив на Tesla в Gigafactory 1 в Невада. Миналата година компанията обяви, че планира слънчева генерация от 70 MW в тази фабрика, но работата по тази система все още не е започнала.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения