Vamlet започва производство на батерии за електромобили

Технологии

В този блог: Valmet Automotive навлиза в сферата на електрическата мобилност.

Не толкова известна масово, Valmet е финландска компания произвеждаща компоненти и системи за много автопроизводители. Сега компанията се насочва към все супер динамичния сектор за производство на батерии за електромобили.

Valmet се подготвя за сглобяване на батерийни пакети от тази година, с над 300 служители за новата дейност. Производството ще се осъществява във финландския град Сало, където компанията разполага с необходимите технологии, работна ръка и инфраструктура за производство на батерии.

Както се случва и при нас в eCars - нашият партньор Еником-С е ангажиран отдавна с изграждането на комуникационни системи за мобилните оператори и сега се насочва заедно с нас към електрическата мобилност - Valmet ще свърже своя местен IoT Campus с новата дейност, което ще позволи на компанията да използва съоръжения, в които преди са сглобявани мобилни телефони.

Скоро започва и наемането на персонал - производствен и управленски - като точно експертизата в мобилните комуникации в района е причината да има на разположение множество професионалисти и експерти.

Производствената стратегия на Valmet е да се адаптира към разрастващия се пазар на електрическа мобилност и да стане основен играч в изграждането на финландски батериен клъстер.

Защо това е важно?

Valmet е един от най-големите подизпълнители за автоиндустрията. Пренасочването на компанията към важен сектор като сглобяването на батерии ще добави стойност и ще увеличи количествата на разположение на автопроизводителите за вграждане в електромобили. От своя страна това ще даде възможност за увеличаване на квотите и за добавяне на модели кък гамите, за да се навакса изоставането в някои класове, като лекотоварния.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Чудесна новина за България, браво!

Павел
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари