BMW комбинира LED улично осветление със зарядно за електромобили

Технологии
В този блог: Прототип на LED улична лампа комбинирана със зарядна станция за електромобили от BMW.

По време на Eurocities конференцията тази седмица в Мюнхен, BMW представи прототип на комбинация от ефикасна улична LED лампа и зарядна станция за електромобили, наречена Light and Charge. Осветлението е последна дума на LED технологиите, а зарядната станция, интегрирана в BMW i ChargeNow мрежата, се активира само с едно докосване...

Представените от BMW LED модули са универсални и могат да се адаптират в зависимост от мястото за монтаж. С до четири LED модула, лампите на BMW могат да осветяват пътните платна в големите градове, а един или два модула са достатъчни за по-малките улици или в жилищните комплекси.

Light and Charge ни изглежда като добро и опростено решение, комбиниращо две нови направления за намаляване на разходите – LED осветление и електрическа мобилност. Според BMW разширяването на ChargeNow картата на BMW i с Light and Charge проекта ще допринесе за увеличаване на броя електромобилите по улиците.

За да станат такива устройства по-лесни за разпространение, според нас е добре общините да направят промени в своите наредби и да включат такива нови технологични елементи в списъка с утвърденото градско оборудване.

В Германия наскоро видяхме дори още по-семпло решение – в един уличен стълб беше вграден Тип 2 заряден контакт. Очевидно контролната електроника беше поместена вътре в самия стълб. Наистина семпло и умно решение за използване на съществуваща електро инфраструктура.

twizy_zarezhdane_ulichen_stulb

Това е едно потенциално решение на въпроса къде ще си зареждат електромобилите хората, които нямат гаражи. С интегриране на зарядни технологии в уличната осветителна (и друга) мрежа имаме потенциално добре работещо решение в тази посока.

Технологичното предложение на BMW в момента може да се види в работещ вариант пред BMW World в Мюнхен, а компанията започва пилотен проект в града от пролетта на 2015 г., чиято цел ще е да се използва за тест част от градската осветителна мрежа.

От: Green Car Congress

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари