Shell ще монтира 16 DC зарядни станции по свои обекти до края на март 2018 г.

Зарядни станции

В този блог: Компанията Eldrive ще монтира станциите по обекти на Shell.

На този етап това е най-големият проект за верига от DC зарядни станции в България, всяка от които с мощност 50 кВт...

Планът на Eldrive е да монтира станции не само на магистрали, но и на основни междуградски пътища. Това ще направи възможно пътуването с електромобили в повече направления възможно и самите коли много по-използваеми.

От началото на ноември вече има монтирани две DC зарядни станции на Shell Велико Търново и Shell Любимец. Засега нямаме информация на кои обекти ще бъдат монтирани останалите станции. Обявен е броят – 16 – и срокът за монтиране – до края на март 2018 г. Eldrive вече има и други AC и DC зарядни станции по страната, които може да се видят в локатора ВсичкоТок.

Shell изпреварва другите големи вериги бензиностанции и вече започна да монтира такива устройства в Англия и Холандия. За нас много добре, че компанията прави тази стъпка и в България, тъй като DC зарядната инфраструктура у нас определено изостава спрямо други европейски държави.

Shell направи също и голяма електромобилна сделка в средата на октомври, когато придоби NewMotion – един от големите доставчици на зареждане на електрически автомобили в Европа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Новината е страхотна!Само дано цените за зареждане са адекватни, защото като чета коментарите, за техните заярядни станции, повечето потребители споделят, че цените са доста завишени

Ники
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Ами значи им трябва конкуренция.
Какво правят Австрийците с OMV? Нали ужким купиха Smatrics?

Влади Иванов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари