Малко офлайн

Зарядни станции

Тук сме. Блогът е малко в авариен режим, но екарци са тук.

Времето ни за блогове е крайно ограничено и това се вижда - приятели ни питат какво става?

Става... работа. Има неспиращи задачки с инфраструктурата. И сега всичко е дори все още в микро количества.

Този кратък анонс е за да споделим, че от неделя обмисляме да направим някои временни промени, които смятаме, че може да се окажат правилни или дори необходими.

Става дума за всички смарт станции, които сме инсталирани из страната - и ето повод отново да благодарим на всички хора, които се довериха на себе си и решиха, че има стойност в това да си поръчат зарядна/и станция/и от eCars.

Когато се доверяваш на себе си - изборът ти е гарантиран от първа ръка.

Предвид вероятността в следващите дни да има, да кажем, известни проблеми с интернет свързаността в различни държави, включително България, където живеем, смятаме, че може да е добър ход да направим дистанционна преконфигурация на някои смарт зарядни станции, която да ги направи независими в основното им предназначение - зареждане - от допълнителни функции като оторизация, получаване на данни в реално време, заплащане и въобще функции зависещи от наличието на интернет връзка.

Това ще позволи зареждането да стартира без допълнителни проверки и изпълняване на зададени параметри.

За малкия (на този етап) брой публични станции това ще означава директен достъп, без необохдимост от оторизация или заплащане. За личните и фирмени смарт станциите достъпът също няма да изисква оторизация (или плащане където го има активирано като услуга.

Това е по отношение на комуникацията. Ако има спирания на тока, станциите естествено няма да функционират въобще. Ние сме заредили нашите електрички догоре и в следващите дни (за разлика от обикновено) ще опитваме да поддържаме батериите им максимално пълни, да сме подготвени малко от малко за някакви необичайни ситуации.

Подготвяме мейл или позвъняване до всички наши партньори, чиито станции може да бъдат временно преконфигурирани, за да коментираме/приложим тази временна промяна.

Действаме.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg