VsichkoTok – мобилно приложение, с над 500 зарядни станции

Зарядни станции

Тик, так, ей ни в 2022-ра, а откога сме го пуснали ВсичкоТок да има и мобилни приложения и а днес, а утре, все не стигаме до блога да го пишем официален старт.

То какво беше през 2014-та, с няколко пинчета на картата, като обрулено от вятъра глухарче с някое и друго останало перце...

За малко да напиша седем, но те станали осем годините оттогава и светлинките са вече над 500. Като я гледаш картата, поразстлаха се навсякъде къде зарядни станции, къде просто трифазни контакти, по пътища, хотели, ресторанти, хеле даже и забележителности.

Изненадващото е, че точно в тая 2021-ва, шашавата, най се бутнаха нагоре нещата. Спрямо предните години, дето нямаше нито такива щутории, нито ограничения. Сигурно над 100 зареждачки се пръкнаха само през миналата година, в едно така значително по-усещащо се темпо, ако не друго поне за хората, които участваме в този нов мрежов градеж.

ВсичкоТок не му беше всичко ток в последните две години. На сайта. Не стигаше времето и за него. И пак, 2021-ва. Дойде една есенна офанзива, емнахме се в екипа и го напълнихме както си трябва, та сега почти всички места за зареждане в Бъглария са отразени.

И, същественото попълнение. Отдавна стана, но и него все не намирахме време да обявим. Сега е пълно с (почти) всичко и е време да го кажем официално – ВсичкоТок си има мобилни приложения и за двете (засега) големи платформи.

Ето ги с линкове, да може да си изтеглиш:

За Android

За iOS

Важно е да кажем, че мобилното приложение и сайтът ВсичкоТок са с отделни бази данни. Иначе казано, не са версии на една и съща система. Но през ноември и декември 2021-ва работихме интензивно да ги уеднаквим и сега повечето зарядни станции в България са еднакво описани и в сайта, и в мобилното приложение.

И най-важното – всички обекти са проверени щателно, данните са сверени и за всички са добавени описания, за да знаеш какво да направиш когато попаднеш на дадена зарядна станция, независимо чия собственост е или на кой оператор е. Нали затова е ВсичкоТок – защото е за всички.

В сайта все така всеки има възможност да добави зарядна станция, но засега това не е функция, която можем да предложим през мобилното приложение.

В него, обаче, има нещо уникално, което добавихме като отличаващо от другите мобилни приложения от този тип – на всеки обект зарядната станция изглежда точно както е реално. Особено тези с индивидуално брандиране (Ида премиум серията), които произвеждаме в eCars се отличават дори допълнително – малката снимка на станцията е от реалното устройство, с логото на обекта. Ето пак, както в началото:

За момента, през мобилното приложение може да се използват eCars смарт станциите – и платените, и безплатните – тъй като само те са свързани с нашия сървър. Като 4-те общински в Сливен, 3-те в Историческия Парк близо до Варна, 2-те ретро устройства в Мол Пловдив и други.

Всички останали станции също са налице. Оп, момент, не. Почти всички, както малко по-горе писах, защото постоянно работим да проверяваме и добавяме такива, които не са качени във ВсичкоТок. Затова не може да кажем всички. Но пък се стараем да са почти всички. За тях предоставяме само инфо засега, без оперативна функционалност (възможност да стартираш зареждане). Работим по това тази възможност да се добави.

Хубавото на цялата работа е, че в сайта всеки може да качи станция и това помага за развитието на мрежата – заедно всички правим повече. А от нас една допълнителна грижа да е проверено всичко в максимална степен, за да е полезно и като стигнеш някъде да не се изненадаш, а да знаеш предварително как са нещата и какво да правиш.

И в мобилното приложение, и в сайта има данните ни за контакт – като изникне нещо, драсваш мейл до Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Има и телефон, ще го намериш.

Като за край така на този важен анонс, ето едно важно напомняне: Написали сме го в долната част на главната страница на vsichkotok.bg, но от обажданията, които получаваме, установяваме, че хората не прочитат това, та ето да го добавим и тук:

VsichkoTok е локатор на зарядни станции за електромобили. Всяка зарядна станция е собственост на съответния оператор – не на VsichkoTok. За конкретна информация за зареждане проверявайте условията на всяка зарядна станция.

..."Да ви питам за една ваша станция...". OK, станцията е наша, ако на нея пише eCars. Иначе е на някой от колегите.

... "Гледам една станция на вашия сайт, да ми кажете..." Да, стават вече множко и е трудно по спомен за всяка станция да даваме инфо по телефона. Затова проверяваме, коригираме и добавяме инфо, за да е на разположение това инфо там – в сайта и приложението. Разбира се, отговаряме на обаждания да предоставяме инфо доколкото можем (и имаме много информация) – това си част от работата ни по ВсичкоТок. Просто е добре да се съобразявате и да имате предвид, че не можем да дадем отговор на всичко, дори във ВсичкоТок.

Това, е хора, използвайте мобилното приложение, пишете като изникват въпроси, а и с препоръки. Действаме да го разширяваме всички.

Успех! 

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 4.5 от 5 на база 1 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Зарядните станции били под 200 според хората... които не карат електромобили. Нямали сме системен подход:
https://www.mediapool.bg/20-hil-elektromobila-i-10-hil-zaryadni-stantsii-u-nas-do-2026-g-ochakva-ekoministarat-news331856.html

Влади Иванов
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Вероятно са близо 600 вече. На всичкоток не сме качаили на VoltSpot и на ElDrive неработещите и като цяло от качените на PlugShare при нас не са добавени най-малко 40 неработещи устройства.

Някой се обади във фейсбук преди месец, че във Варна имало 20 станции на паркинга на някаква зъболекарска клиника, но така и не ги е добавил на картата и не даде повече инфо човека.

Отделно не е ясно колко обекта има, на които не са качени в PlugShare. Вероятно в тази статия визират мрежата на ElDrive и...

Вероятно са близо 600 вече. На всичкоток не сме качаили на VoltSpot и на ElDrive неработещите и като цяло от качените на PlugShare при нас не са добавени най-малко 40 неработещи устройства.

Някой се обади във фейсбук преди месец, че във Варна имало 20 станции на паркинга на някаква зъболекарска клиника, но така и не ги е добавил на картата и не даде повече инфо човека.

Отделно не е ясно колко обекта има, на които не са качени в PlugShare. Вероятно в тази статия визират мрежата на ElDrive и Fines затова е такава споменатата бройка, защото те са официални за публично ползване с мобилно приложение.

Виж още
Последно редактиран Преди 2 години от Стефан Хаджистойков Стефан Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари