Сряда, 20 Април 2011 09:00

Audi A3 e-tron дебютира на автошоуто в Шанхай

От
Audi A3 e-tron concept дебютира в Шанхай

Audi показа поредния e-tron концепт покрай новото си Q3 и ако в него липсва до известна степен мощ, това се компенсира с ефективност, икономия на гориво... и тегло.

Оригиналният A3 седан концепт, който беше показан в Женева, разполагаше с модифициран пет цилиндров турбо двигател от TT RS с мощност 400 конски сили, но в eCars.bg не сме най-големите любители на тази тема и затова да видим какво предлага новия etron. Той е базиран на RS3 хечбек и вместо петцилиндровата хала разполага с доста по-малък, търбо двигател с директно впръскване, 1.4 литра обем и четири цилиндъра за мощност от 211 конски сили и разрира се най-важното за нас е добавеният 20кВ електрически мотор и неговите 27 кончета. Комбинацията може да ускори A3 E-tron от 0 до 10 за 6.8 секунди, преди достигане на максимална скорост от 235 км/ч.

S-tronic трансмисия с два съединителя и седем предавки е единственият вариант за "притурка" към двигателя пренесен от концептуалния RS3, но Audi твърди, че в комбинация с литиево-йонната батерия в багажника, e-tron може да се движи на разстояния до 50 км на електроенергия, благодарения на своята хибридна същност.

Окачването е с MacPherson дизайн отпред и четири-раменно независимо отзад, а в четирите края на колата има 20" джанти, обути в 245/30 R20 гуми. Квадратният формат предполага задвижване на четирите колела, но засега от Audi не са обявили как мощността се предава към пътя.

Отвън колата прилича много на оригиналния A3 концепт, макар "е-тронизирано" с нова решетка и броня с усилена карбонова рама, алуминиев капак, багажник и врати. "Спестяванията" от тегло обаче са "погълнати" от теглото на батерията в багажника и колата тежи с почти 200 кг от оригинала. Все пак обаче точно затова е намалено теглото на елементите, за да се направи опит за изравняване на теглото, заради тежката (все още) батерия.

Салонът е типично концептуален и включва следващото поколение MMI система на Audi с UMTS модул за осигуряване на безжичен интернет, WLAN хотспот функционалност, както и търсене в Google карти.

От: green.autoblog.com

audi-a3-etron-concept-shanghai audi-a3-etron-concept-shanghai-1 audi-a3-etron-concept-shanghai-2 audi-a3-etron-concept-shanghai-3 audi-a3-etron-concept-shanghai-4 audi-a3-etron-concept-shanghai-5 audi-a3-etron-concept-shanghai-6 audi-a3-etron-concept-shanghai-7
Прочетено 1857 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:26
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.