Понеделник, 08 Август 2011 19:34

Първият 'френски' Nissan LEAF каза Merci

От
И ние чакаме момента за такава снимка с нашия Nissan LEAF

Всъщност това би трябвало да е казал щастливият първи собственик на Nissan LEAF във Франция. Не е небесно син, като повечето (и с цвета, с който най-вече е известен), но си е все така чисто нова бройка от първия съвременен сериен електромобил, вече сдобил се с множество положителни отзиви. Е, има и недоволни, но продуктът е нов и както добре знаем, перфектно изпълнение се постига доста трудно...

На 2-ри август, Карин и Фили Гебро получиха ключовете на 'белия лист' на снимката. Карин казва, че ще използва семейния LEAF за своето ежедневно 80-километрово пътуване и е уверена, че посоченият пробег за електрическия хечбек от 165 км е предостатъчен.

Филип пък споделя, че решението да купят LEAF е било продиктувано от желанието на двойката да "запазва околната среда" и да пести пари. Филип обяснява:

Харчехме по €400 на месец по бензиностанциите. Отсега нататък обаче, би трябвало да ни струва (зареждането) около €60 месечно за електроенергия. По-високата цена на колата ще избием за една година, след което месечните спестявания от гориво може да използваме за лизинговите вноски.
Във Франция Nissan LEAF се продава за €30,990, след приспадане на правителствената помощ от €5,000 (реално цената на колата е €35,990). Освен във Франция, европейски доставки на LEAF вече има в Обединеното Кралство, Холандия, Ирландия и Португалия. Освен това сега депозити за електромобила се приемат и в Швейцария, Испания, Белгия и Норвегия.

Периодично си питаме нашите дилъри кога да очакваме и въпреки че получаваме почти винаги все един и същи уклончив отговор, граничещ с "няма да е преди 2013 г." ни се иска да сме вярваме, че няма да е нужно чак толкова много време.

[От: Autoblog Green]

Прочетено 1200 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:24
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.