Понеделник, 10 Октомври 2011 15:15

Активизиране? 10 електро колонки скоро в София...

От
Идват ли най-после първите електро колонки в София

Вече не веднъж са правени заявки за инсталиране на зарядна инфраструктура у нас и то не само в София разбира се, но досега имаме една официално поставена електро колонка (от общината) в центъра на Исперих, на която освен електрическото Audi A2 на А1 Лимитед няма какво да се зарежда, но днес има нов лъч светлина. Връчвайки награда за студентски проект за електромобил, енергийният министър Трайчо Трайков донесе и доста приятната новина, че до 2-3 седмици в София ще има работещи електро колонки за зареждане на електромобили. Ха сега де! Чудесна работа, но няма да пропуснем да се информираме повече по въпроса лично от самия него утре на откриването на конференцията за електромобили в Хотел Шератон в София...

У нас вече има продадени няколко нови електрически коли серийно производство - Peugeot iOn и Citroen C-Zero. Карали сме ги, возили сме се, но не толкова, че да придобием впечатления за всички параметри. Има и десетина конвертирани до електромобил стандартни коли, но все още липсва каквото и да било инфраструктура за зареждане. Към интересната новина, която идва от министър Трайков, г-жа Шаранкова от Full Charger България добавя информацията, че зареждането ще става за половин до няколко часа, в зависимост от типа на електромобила. Преди малко разговаряхме с Full Charger България и утре след среща по време на електромобилната конференция ще съберем доста повече информация, която да ви предоставим.

Иначе, победител в тазгодишното състезание в конкурса за проект на първи български студентски електромобил е отборът на Техническия университет в София, а за първи път в надпреварата участва и отбор от гимназисти от професионалната гимназия по селско и горско стопанство в Чепеларе. Конкурсът беше организиран от Shell България и FullCharger България под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), а наградата беше връчена от Трайчо Трайков, изпълнителния директор на Shell България Камелия Славейкова и изпълнителния директор на FullCharger България Весела Шаранкова.

eCars.bg

Прочетено 1981 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 10:07
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.