Четвъртък, 17 Ноември 2011 17:06

Електрическият Audi A3 e-tron на гости в Лос Анджелис

От
Audi демонстрира отново електрическия A3 e-tron, този път на LA Auto Show

Наскоро Audi e-tron Spyder беше забелязан 'да се разхожда' насам натам из Калифорния и не е чудно, че Audi избира автошоуто в Лос Анджелис, за да демонстрира технологично електрическа версия на A3 Sportback на LA Auto Show. Засега техническите параметри остават като на прототипа, показан миналия април, а именно електромотор с 82 кс непрекъсната и 114 кс максимална мощност и 270 Нм въртящ момент...

Въпреки не особено впечатляващите характеристики за размера си, електрическият A3 ускорява от 0-100 км/ч за приличните 11.2 секунди, а максималната скорост е ограничена на 145 км/ч, което значи, че и по магистралата колата може да се движи със задоволителна (ясно че далеч не за всички) скорост.

Литиево-йонната батерия с мощност 26.5 кВтч е монтирана под пода на багажника и се състои от множество блокове, за общ максимален пробег от 140 км след девет часово зареждане.

Колелата са в два цвята като демонстрирания по време на Challenge Bibendum в Берлин A1 e-tron, но бидейки все още на демонстрационен етап, не е ясно кога ще видим доста популярния в България A3 в електрически вариант. Не пречи обаче да се информираме постоянно и да показваме на автопроизводителите, че електрическите модели за желани. Надяваме се и вие да мислите така.

eCars.bg

Прочетено 1515 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:30
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.