Събота, 31 Март 2012 10:20

SIM-Drive с нов SIM-WIL електро модел - 351 км пробег и 5.4 сек до 100

От
SIM-WIL електромобил с електромотор във всяко колело

SIM-WIL е последната проба за електромобилна разработка за SIM-Drive, с размери на B-сегмент компакт, но интериор като на E-сегмент седан, която според компанията ще осигурява до 351 километра електрически пробег и ще ускорява от 0-100 км за 5.4 секунди. Със собствен дизайн на вградени в колелата електромотори и с технология за вграждане на колкото може повече компоненти в рамата на колата, за освобождаване на допълнително интериорно пространство за пътниците...

Системата за директно задвижване с главинни електромотори е основна технология за SIM-Drive, благодарение на която SIM-WIL постига 351 км пробег с 35 кВтч бордова батерия. С тези компоненти моделът регистрира ускорение за 5.4 сек от 0-100 км/ч при проведени тестове. На тази цифра пасва идеално и радиусът на завиване от 5.4 метра.

SIM-WIL е оборудван с четири 65 кВ / 700 Нм BLDC PM главинни електромотори с външен ротор, по един във всяко от четирите колела, за обща мощност от 260 кВ и въртящ момент от 2800 Нм още от нулеви обороти. Тези Direct Drive главинни електромотори елимират загубата от 20-30% енергия типична за автомобилните системи с трансмисии. Увеличената енергийна ефективност се изразява в увеличаване на потенциала за регенериращо спиране, който пък SIM-WIL използва изключително ефективно със задвижване на четирите колела, регенерирайки максимално количеств енергия в сравнение с електромобил само с две задвижващи колела (70% от спирането на колата е на предната ос).

С този прототип второ поколение под формата на тествания в момента SIM-WIL, сега SIM-Drive насочва вниманието си към инфраструктурата, нужда за зареждане на електромобилите, за да ги направи желани за употреба. За целта компанията обединява сили с компании извън електромобилния сектор, като Sekisui House (строителна) и Mitsui Fudosan (недвижими имоти), за да наблегне на развитието на три ключови области на интелигентните домове, мрежи и градове. Тази нова фаза от проучвания на компанията трябва да приключи по това време през следващата година, а масовото производство на SIM-WIL е предвидено за 2014 г.

eCars.bg

Прочетено 1836 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:06
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.