Четвъртък, 24 Януари 2013 12:44

Нова Nissan LEAF цена в Европа – с €3,000 надолу

От
nissan_leaf_2013_3000_euro_po_niska_cena

Няколко месеца преди старта на европейското производство Nissan LEAF поевтиня с €3,000.

От търговска гледна точка това си е логичен ход на компанията в посока продажби на колкото се може повече от наличните на склад електромобили от първото поколение. Съответно е и нещо като изравняване на цените, защото обновеният модел така или иначе се очаква да е на по-ниска базова цена. Мда, намаление на цена обикновено е нещо, което харесва на всички ни, стига да сме в ролята на купувачи...

През април 2012 стартираха продажбите на LEAF и в Германия. Взимам тамошния пазар за пример, но общо взето на повечето места в Европа цената е идентична. Та, в Германия LEAF стартира от €36,990. Само че, за разлика от Франция, където вече има цели €7,000 директна държавна отстъпка за покупка на електромобил, в Германия още няма никаква. Така, все още, е и в България.

Сега LEAF вече е по-евтин. Все така говорим за не малко пари, но €33,990 си е с €3,000 надолу така или инак. А и, както е добре известно на всички ни, няма нужда да се вадим от всичките пари – има лизинг. За LEAF, в Германия, той е €249 на месец. При разговорите ни с Nissan София стана дума, че у нас LEAF ще се предлага на цени в диапазона 30-35 хил. Евро, най-вероятно по някое време тази година, и ето че нещата се припокриват.

Лизингът очевидно ще е вариантът за притежание за повечето от нас, затова е чудесно да разберем, че новият е на стойност €249. Първоначално, LEAF sе предлагаше за €399 месечно в Германия...

Тази седмица започна производството на батерии за LEAF в Съндърланд, Англия, откъдето скоро трябва да започнат да излизат и самите електромобили. По-ниските европейски цени нямаше как да се случат без местно производство и макар още да не ги знаем, сегашното намаление дава някои индикации.

И не на последно място – обновеният LEAF не само е по-евтин, но получи и някои търсени екстри, както и повече пробег и по-мощно зарядно устройство. Е, не сме звънкали на хората от софийския Nissan от седмица-две, та ето повод с новата информация да го направим. Може да има нещо за споделяне Wink. Ама и вие звънете де – повече интерес ще ускори нещата!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2571 пъти Последна корекция Четвъртък, 24 Януари 2013 16:50
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.