Вторник, 12 Март 2013 08:12

Tesla Model X полетя към 2015-та...

От
Tesla Model X 2014 2015 proizvodstvo
Tesla Motors отложи производството на Model X за края на 2014 г. – Снимка: TechVehi
В този блог: Tesla Motors обяви "леко" отлагане на пазарната реализация на Model X, с около година...

От форума на компанията знаем за поне една българска резервация за бъдещия електро 4х4, но тези дни стана ясно, че всички ще чакат повече от обявеното. В едно от прес съобщенията на Tesla от 2012 г. се казваше, че производството на Model X "започва в края на 2013, а доставките в началото на 2014." Сега, обаче, говорителката на компанията Шана Хендрикс обяви, че "производството на Model X е отложено за края на 2014"...

Да си в списъка с чакащите, депозирали по няколко хиляди долара за своя нов електрически SUV, CUV, или както там ги наричат вече, и да получиш тази новина едва ли е приятно. Но ако не друго, нещата се повтарят, защото и мнозина от разделилите се с по 5 или 40 хил. долара за Model S депозит, трябваше да чакат по 2-3 години, докато първите доставки започнат през 2012-та.

Ето какво пише в официалното изявление на Tesla Motors по повод новото отлагане:

Tesla е изцяло фокусирана върху Model S, неговото производство и продуктово развитие и вярва, че потенциалът на електрическия седан се увеличава. В резултат, компанията взе решение да отложи леко разработването на Model X за 2014 г. Не очакваме материален ефект върху печалбите на Tesla Motors през 2013 и 2014 г.

  Tesla Motors

Не че нещо, ама "леко" не го свързваме точно с (цяла) година, но пък е ясно и че няма да го кажат така, че да стресне хората. Все пак е интересно дали новината ще предизвика известно изтегляне на депозити за Model X.

Като цяло електрическият 4x4 е базиран на платформата на Model S, чиито доставки в Европа започват от юли 2013 г. Поне така каза ИД на Tesla Елон Мъск в началото на продължаващия до 14 март Автосалон Женева 2013.

Е, да с тези разперени врати, на Model X му отива да полети, засега във времето!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 1839 пъти Последна корекция Неделя, 17 Март 2013 13:33
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.