Събота, 08 Юни 2013 20:39

Електромобилен рекорд на Нюрбургринг от Mercedes SLS AMG Electric Drive (видео)

От
Seriino proizwodstwo ot tozi mesec - Mercedes SLS AMG Coupe Electric Drive
Електрически Mercedes-Benz SLS AMG - 751 коня; рекорд на най-трудната писта в света; серийно от този месец!
В този блог: Mercedes заявява лидерство и при електромобилите – SLS AMG сериен модел (от този месец) поставя рекорд на писта Нюрбургринг.

Електрическият Mercedes-Benz SLS AMG Coup?, преодоля N?rburgring Nordschleife ('северна линия'), за рекордното време от 7:56.234 минути. Това е първият електрически задвижван супер спортен модел в серийно производство, който преодолява състезателната писта (най-трудната в света), в рамките на осем минути.

В Mercedes си оценяват доста високо продукта:

Mercedes-AMG впечатляващо демонстрира потенциала на SLS AMG Coup? Electric Drive, с реализирания рекорд на Nordschleife N?rburgring. Mercedes-AMG е първият производител на превозни средства, покорил пистата в рамките на осем минути, с електрически задвижван сериен модел. Това постижение е още едно доказателство за мощта на нашето постоянно развитие.

  Ола Келениус, председател на Mercedes-AMG

"За първи път, електрически задвижвана кола серийно производство, постига резултат под осем минути на тази писта. Протоколът за постигнатото от SLS AMG Coup? Electric Drive, отбелязва точно 7:56.234 минути и показва постиженията на иновативните и уникални решения на компанията. С изключително ефективна технология на батерията – повлияна от Формула 1, с четири електромотора, разположени близо до колелата, технологията за отделно задвижване на всяка гума ‘AMG Torque Dynamics’, и амбициозната стратегия за дизайн ‘AMG Lightweight Performance’, плюс SLS eSound-технология, електрическото SLS AMG Coup? създава спиращо дъха усещане за разлика от всеки друг модел на пътя " – това смята Тобайъс Мьоерс, ръководител на сектора за цялостно развитие на компанията и член на Управителния съвет на Mercedes-AMG.

Моделът SLS AMG Coup? Electric Drive, с които Mercedes-AMG постави рекорд на дългата 20,832 км състезателна писта в Айфел, съответства на серийната версия, която ознаменува старта си през този месец. Колата има четири електрически двигатели с обща мощност от 751 к.с. и максимален въртящ момент от 1000 Нм.

Електромобилът е с врати тип 'крило на чайка', популярни у нас като 'отварящи се нагоре'. Публикували сме достатъчно снимки на модела, за да знаем за неговите визуални аеродинамични характеристики, а сега идва и индикацията, че това е на път да се превърне в най-бързата електрическата кола в света, в серийно производство. В електрическия SLS AMG Coup? ускоряването от 0-100 км/ч е за едва 3,9 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена до около 250 км/ч - толкова постига и тест-пилота във видеото...

Ново измерение за поведение на пътя – според AMG, забележителният ефект от изключителната динамика и уникалната 'работоспособност' на модела са постигнати благодарение на 'AMG Torque Dynamics' – селективното задвижане на колелата на електромобила с постоянно задвижване на 4-те гуми. Изключително мощната батерия на SLS AMG Coup? Electric е продукт от сътрудничеството между немското и британското представителство на Mercedes-AMG, и полага нови стандарти в енергийната плътност, мощността и ефективността на този компонент.

Super sporten siluet i otlichni aerodinamichni harakteristiki , i tehnologii sa pomognali na SLS AMG electric drive da postawi rekord na NurburgringВратите тип 'крило на чайка'. Като ги затвори, електрическият SLS AMG 'полита' с максимална мощност от място.  А тя е огромна...

Бързото и адекватно реагиране на електромобила към педала на 'газта' (ток, по-точно), както и линейната мощност са източник на чиста наслада; разликата от двигател с вътрешно горене, който набира мощ до максимален въртящ момент е огромна – при електромобила, максимален въртящ момент действително се достига от място. Моменталното постигане на мощ и притока на огромна енергия, без никакво прекъсване или насичане при сцепление - от една страна – се комбинира отлично с напълно лишен от вибрации електромотор, от друга.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2809 пъти Последна корекция Неделя, 09 Юни 2013 22:36
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.