Събота, 24 Ноември 2012 22:31

Зареждаем хибрид Ford Fusion Energi идва през 2013, с цена под $40,000

От
Ford Fusion Energi plug-in hybrid
За 60 бона: хубав Ford - с разход, еквивалентен на 3/100. От догодина... Снимка: ford

Все пак Ford е в прогрес!

Още преди около година се заговори за зареждаемия хибрид на Ford, модел Fusion Energi, и идеята за среден по размер седан, задвижван от зареждаемата технология, предизвика доста интерес и коментари.

През това време цената на модела не се коментираше, а това винаги дава повод за спекулации... Досега. Според Car and Driver, Ford ще предложи на клиентите си модела Fusion Energi на цена от 39,945 долара (малко над 60k лева) във версия SE, и с хиляда $ повече – за по-луксозния вариант Titanium.

Ford Fusion Energy LED charge portLED-индикация на зарядния порт - за улеснение и стил

Еквивалентният разход на зареждаемия Ford, е по-сравним в този на електромобил, отколкото на автомобил Smile. Така де, говори се за повече от 160 км преход с 4 литра бензин... Или както казват от Ford: ''... Fusion Energi е значително по-ефикасен от Volt и още повече от Prius''!

Ford Fusion Energy interiorТрябва да признаем, че Fusion Energi изглежда доста добре отвътре

Всъщност, те са длъжни да говорят така, но ние ще трябва да почакаме още малко, за да се убедим. Не бива да забравяме и колко сложно, и дори измамно, се изчислява разхода за преход на зареждаемите хибриди, където определящи са километрите пробег на ток.

Ford Fusion plug-in hybrid interiorПоглед на интериора от друг ъгъл

[От: Car and Driver]

[Снимки: Ford]

eCars.bg / Elektromobili.bg


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако имаш регистрация в eCars.bg, значи сме те абонирали автоматично. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на бюлетина.

Прочетено 4734 пъти Последна корекция Вторник, 27 Ноември 2012 19:38
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.