Понеделник, 06 Юни 2011 08:00

General Electric зарежда електро коли със слънчева енергия

От
Една такава хубава слънчева-електро-пергола не е зле и ние да си имаме в България по някое време...

Почти всеки от ранните притежатели на електромобили знае, че задвижването им не е изцяло 'зелено', ако електричеството за зареждане на техните батерии идва от замърсяващи с производството си околната среда електроцентрали. Въпреки че няма недостиг на хора, които се опитват да пътуват изцяло екологично, като разработват свои собствени слънчеви станции за зареждане, компании като General Electric помагат на своите служители, чрез изграждане на зарядни станции, които черпят енергия от слънцето, като тази на паркинга на съоръжението на компанията в Плейнвил. Това би било нещо като НЕК да изгради такава чудесия в Ихтиман, да речем. Ама, а де...

Обратно към General Electric, която наскоро изгради захранвана от слънцето станция за зареждане на електромобили. 'Сокът" за електрическите коли идва от слънчеви панели, на покрива на огромния навес, под който едновременно могат да се зареждат до четири електромобил. Четири не е много разбира се и General Electric вече планира поставянето на още такива станции на различни места в САЩ.

Нещо много по-близко и не по-малко реално си имаме за щастие вече и в България. Една от най-четените статии в eCars.bg е тази за българското електрическо Audi A2, а ние очакваме тази седмица нови подробности за проекта на създателя на колата - A1Group от Исперих - който включва фотоволтаичен навес и инсталация за зареждане на колата с електричество. И това не е всичко - очакваме и информация за по-голям местен проект на компанията, но, за него ще ви разкажем повече, когато му дойде реда, както се казва.

[От: MSNBC]

Прочетено 1407 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:16
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.