Сряда, 25 Юли 2012 11:20

BMW i Ventures инвестира в зарядния лидер Coulomb Technologies

От
bmw_i_investira_v_zariadna_infrastruktura

Водещите компании често работят заедно – в крайна сметка, всеки си гони нивото. В момента BMW е най-скъпата компания в света, но това не означава безконтролно харчене, а внимателен и често ревнив подбор на партньори, които да отговарят на това ниво. В тази връзка новината, че BMW i Ventures взе решение да направи стратегическа инвестиция в Coulomb Technologies определено не е изненадваща, предвид факта, че ChargePoint на Coulomb е най-голямата онлайн глобална мрежа за зареждане, със зарядни станции в 15 държави. Всички зарядни станции на Coulomb Technologies влизат автоматично и в световния заряден локатор PlugSurfing с API интеграцията между двете компании, а най-хубавото е, че ние имахме невероятната възможност да изработим заедно с колегите от Англия българската версия на локатора, с която от няколко месеца вече може да намирате зарядни станции и в България, от началните страници на eCars.bg и Elektromobili.bg...

Инвестицията на BMW i, разбира се, е в подкрепа на развитието на зарядната инфраструктура за електромобили и знаете ли какво, това също е обосновано решение, което всички ние подсказахме на BMW. Компанията направи допитване на своята BMW i Facebook страница кой от четирите елемента в предстоящата 360° Electric програма харесваме най-много и публичното зареждане просто издуха всички останали предложения. На снимките на BMW i електромобили за различните елементи от програмата се виждаха зарядни станции собствен дизайн, но по всичко личи, че баварците са решили да дадат рамо на развита мрежа, с която новите собственици на техните електрически модели получават "всичко в едно," защото на този етап ChargePoint предлага едни от най-функционалните устройства за собственици на зарядни станции или просто за всеки шофьор на електромобил, свързани в онлайн мрежа, която показва статуса на всяка от станциите, наред с други инфо елементи и възможности, като мобилни приложения и телематика.

BMW i Ventures е поделение за рискови капиталови инвестиции на BMW Group, базирано в Ню Йорк, което инвестира в компании в начален и среден стадий на развитие с голям потенциал в сферата на мобилните (транспортни) услуги. Това са компании, които правят мобилността по-интелигентна, по-ефективна и по-гъвкава, като BMW i Ventures се стреми съм стратегически, дългосрочни партньорства с такива в сферата на електрическата мобилност, навигацията, паркирането и комбинираните мобилни решения.

У нас Coulomb Technologies представя Фулчарджър България, която вече има монтирани седем станции за зареждане на електромобили в София (плюс откриване на още две на 30 юли 2012) и една в Добрич, с още десетки планирани монтажи в различни градове на България още в рамките на тази година. Ние ще ви казваме, когато електро зарядните гъбки никнат из страната ни, но най-лесно е да ги намирате в националния заряден локатор, където те влизат автоматично с регулярното подаване на информация от Columb Technologies. Важното за нас е, че в България вече ги има зарядните станции на компания, в която BMW i инвестира и с които очевидно ще работи – не че няма да може да зареждате електрическото си BMW навсякъде, но интеграцията си е интеграция Wink.

[От: Electric Cars Report]

Прочетено 1275 пъти Последна корекция Сряда, 25 Юли 2012 13:28
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.