Peugeot и Citroen влизат във Formula E с марката DS

Formula E
В този блог: PSA концернът потвърди намеренията си за включване в електрическата формула

В интервю за спортния ежедневник L'Equipe, шефът на PSA е обявил, че от следващия сезон PSA иска да се включи във Formula E състезанията, за да промотира DS марката...

Според слухове, PSA скоро ще подпише договор с Virgin.

Peugeot участва в ралита, а Citroen в WTCC, но влизането на DS във Formula E ще популяризира много повече марката в световен мащаб.

Вторият сезон е добър момент за навлизане в сериите, но може да се окаже и по-рискован. Тогава отборите ще имат право да променят части от болидите по свой избор. Ще се разработват собствени задвижващи системи, но шаситата остават непроменени. Те, както и батериите, ще могат да се усъвършенстват от следващи сезони.

Това означава, че PSA ще трябва да използва Formula E болида разработен от своя вечен конкурент Renault в тандем със Spark. Интригуващо!

От: Automobili-propre

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари