Lexus мисли за ел. модел, Hyundai IONIQ Electric се пълни за 30 мин, Infiniti на ток от 2020 г.

Електромобили

В този блог: Тест на новия Hyundai IONIQ Electric показва почти пълно зареждане на 100 kW CCS Combo станция за 30 минути.

Плюс – свежи новини от Lexus и Infiniti, откъдето споделят своите планове за пускането на електромобили...

Прясно видео цъфна в YouTube направено от Бьорн Ниланд, който тества подробно новия Hyundai IONIQ Electric. От видеото на Бьорн разбираме, че при зареждане от 100 кВт CCS Combo станция колата дърпа не повече от 60-70 кВт. Но в този зимен студ и супер.

Зареждане на батерията от 10% до 94% (бързо зареждане над 94% не е възможно) отнема 30 минути, като Бьорн отбеляза, че за последните 15% мощността спада на около 20 кВт. На екрана в колата се вижда, че са заредени 25.5 кВтч от използваемите 28 кВтч.

Ето и видео от зареждането:

Според Бьорн "Hyundai Ioniq поддържа до 70 кВт през CCS контакта. Тествах това на 100 кВт Delta зарядно във Ветсби миналата нощ. Пиковата мощност беше 69.3 кВт, което е доста близо. Батерията на Ioniq е с 28 кВтч използваем капацитет, но смятам, че моделът има същата батерия като Kia Soul EV, която е общо 30.5 кВтч."

Lexus се оглежда за електрическа добавка в колекцията си

Lexus все още са една компаниите, които все още не могат да прегърнат идеята за електрическите коли, но макар и с малко закъснение по всичко личи, че и там най-накрая погледат в тази посока.

По време на NAIAS 2017 в Детройт генералният мениджър на Lexus Джеф Брейкен каза:

Определено смятаме, че има дупка в нашата компания, която трябва да се запълни и сигнал за това получихме от автосалона в Париж миналата година, където имаше доста хибридни и електрически модели.

Веднага след изложението започнахме да обсъждаме възможностите за създаването на изцяло електрически Lexus и определено ще насочим повече ресурси в разработката на такъв тип коли.

Засега не са обявили нищо конкретно за първия електрически Lexus, но ако не друго поне е ясно, че компанията работи в тази посока и вероятно в близко бъдеще ще видим поне концепция.

Infiniti ще използва EV технологията на Nissan за електрически модел през 2020

През 2012 Infiniti пусна LE концепция за електрическа кола, която трябваше вече да е станала реалност, но очевидно това не е така и моделът ще се появи на бял свят след около три години.

Изглежда първоначалната идея на Infiniti се е променила и компанията се насочва към създаването на по-спортен тип кола с идеята да създадат уникално преживяване за любителите на марката.

В интервю за Autocar собственикът на Infiniti Роланд Крюгер споделя, че вече имал удоволствието да кара прототипа на колата и първоначалните резултати са много добри, но въпреки това тя няма да влезе в производство преди средата на 2019 г.

Новото возило на Infiniti ще използва технологията на Nissan за електрически коли, но ще има собствена задвижваща система.

Infiniti Electric Car Concept

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Чудесно видео от Бьорн, отново. Продължавам да твърдя, че в бъдеще батериите ще са достатъчно големи и евтини, че да се ползват само до 80% и така винаги да правиш бърз заряд. А останалите да може да си ги отключиш при желание.

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари