Tesla дава до хилядарка за хакване на Model S

Блог
В този блог: След сполучливия хак на Twitter страницата на Tesla през април компанията взима сигурността по на сериозно.

Tesla използва Bugcrowd, където "легалните" хакери се събират, в търсене на начини за установяване на рискове за сигурността на своя уебсайт. За услугите си хакерите могат да получат от $25 до $1,000...

Официалното съобщение от Tesla в Bugsource гласи:

"Tesla цени работата на хората, които се занимават с проучване на сигурността за подобряване на нашите продукти и услуги. Ние работим с това общество и в процеса проверява, възпроизвеждаме и отговаряме на сигнали за пропуски в системата. Насърчаваме общността да участва в нашия отговорен процес на информиране на потребителите."

Не е супер директно предложение, но пък пък в Tesla държат само на директната връзка с молба да не се публикува нищо в Bugsource, а да се пише до Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Досега са изпратени над 20 предложения до Tesla, но за да видиш какви награди са получени трябва да се регистрираш в Bugsource.

Това със сайта обаче е далеч по-малкия проблем. Много по-важна е сигурността на електромобилите, които Tesla произвежда и продава, защото всеки от тях напуска фабриката с вградена интернет връзка.

Очевидно е, че с все по-голямата доза автоматизиране на колите, сигурността става приоритет. Системи като AutoPilot на Tesla ще са обект на атаки и защитата им е критична важност.

Миналата година Tesla предложи $10,000 на всеки, който успее да хакне Model S и се появи информация, че наградата е изплатена на китайската група Qihoo 360. Едва ли ще сгрешим, ако предположим, че зад кулисите в Tesla се работи много повече по сигурността, отколкото се говори.

От: Teslarati 

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари