Още един електромобил в квартала, от далечна Корея

Блог

В този блог: Бял KIA Soul EV със сини акценти си намери нов български собственик.

Спира се един момък при мен като мине и види Туизито пред гаража, разпитва ме за електромобилите – цяло лято така от време на време. Тази как е, онази, какъв пробег, как се зареждат... Такива неща. И един ден ме изненада...

Mинава покрай гаража и казва, "Ще купувам електрическия Soul". "Супер", казвам, "давай". Първо обаче минал през автовалона да види колата, пък и Renault ZOE, и решил да е KIA.

Това е Дани от моя квартал. Така го познавам. И както рече, така го направи – KIA-та дойде много бързо от Германия, бяла като тези на Yellow Taxi. ОК, едната вече им е такси в електриково зелено, както си го наричат цвета, не жълто.

Та вече си имаме два електромобила в квартала. Мина се малко време, че ето и форум тема си е пуснал Дани за електричката. В един момент имаше едно малко техническо премеждие, не с колата, но оставям на Дани да разкаже във форума. Решихме проблема бързичко и цялото семейство си го харесва адски много електромобила. Толкова, че "минаха три седмици и дружбата ни прерасна в любов."

Дани кара без да се лишава от отопление и както си кара по принцип. Споделял ми е, че се напасва естествено – рекуперация, такива неща – а и досега е карал хибрид, та е бил една идея по-близо до електромобила.

Сега е време да видим как ще се държи колата му през зимата откъм пробег и въобще – първите отзиви винаги са търсена стока. А ние имаме още една точка за форума и електромобилите в България.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари