Tesla Supercharger станциите в България отложени за 2016 г.

Блог

В този блог: Месец преди края на 2015 г. Tesla актуализира своята Supercharger карта.

Редовно следим дали има някаква промяна на тази карта, но не сме го правили в последната седмица и след коментар във форума стана ясно, че има промяна, според която първите станции в България се отлагат за 2016 г...

Доскоро клик върху 2015 таба на картата за Европа показваше известно количество Supercharger-и за Сърбия, България и Турция, но със само един оставащ месец от годината в Tesla ясно са преценили, че нещата ще се получат през следващата.

Интересното е, че в таб Today се виждат две станции със статус Opening soon в Турция – една в или около Истанбул и още една сравнително близо.

У нас, отново според картата (сега вече за 2016), първоначално може да се очакват две станции като част от коридора от Европа до Турция – едната може да е някъде на магистрала Тракия около Пловдив, а другата на (пуснатата изцяло от октомври 2015) магистрала Марица близо до Харманли.

На този етап Tesla отчита монтирани общо за цялата планета 557 Supercharger станции с 3,181 зарядни устройства.

За удобство наложихме изображения от картите за 2015 и 2016 година, за да се види реално колко допълнителни станции планира Tesla в следващите месеци. Тъмно червените са наличните в момента, а в по-бледо са очакваните през 2016 г.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Така дори и с най-евтиния модел S 70 ще може да се пътува от София до което и да е място на морето, като се зарежда около Пловдив!

Ivan
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Зарядните в България ще се правят заради преминаващите през страната ни, а не заради тукашните собственици. Затова на предната карта локациите бяха София и Свиленград. Но на Балканите сме толкова умрели държави че не знам Тесла как ще се разберат с нашите батки за построяването им.

PureElectricPower
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума