Първият Tesla Model X в Европа с номера от града на Audi

Блог

В този блог: Намираме снимката отгоре в Electrek и според изданието това е първият Tesla Model X в Европа.

Наистина е изненадващо, защото Tesla тепърва започва да доставя поръчаните още преди години коли в САЩ. Този бял Model X е забелязан до Инголщат и е с номера от града, където се намира централата на Audi. Там няма нито сервизен център, нито салон на Tesla Motors...

Разбира се, възможно е някой от Европа да си е поръчал чрез човек в САЩ колата и сега да получава от първите 'Signature Series' или дори 'Founders Series' бройки, но изглежда по-вероятно това да е дело на Audi, било то по споменатия начин или плащайки супер надценката на някой от първите пуснати за препродажба Model X.

Така в Audi ще могат да тестват всичко в американския електро SUV, в стил Ford, чийто изпълнителен директор открито призна, че "карахме Model S, разглобихме го, сглобихме го и пак го карахме."

За Audi е най-логично да се интересува от Model X, защото компанията има да изпълнява ангажимент – да изкара на пазара своя електрически SUV с 95 кВтч батерия и 500 км пробег през 2018 г. Явно работят много интензивно по въпроса, защото наскоро обявиха, че ще правят този електро SUV (и други модели на ток) в Брюксел.

Когато показа e-tron quattro концепцията, Audi обяви, че това е най-аеродинамичният SUV досега, с коефициент на челно съпротивление 0.25. Само седмица по-късно обаче се появи Model X с 0.24. В Audi вероятно ще се напънат поне да изравнят това, но като нищо може да видим и 0.23 в крайния вариант. Жаждата за първенство прави много неща постижими.

Ще трябва да почакаме още поне две години преди да можем да сравним тези два електрически SUV гиганта на пътя, но някъде зад вратите на фабриките сравненията вече се правят на пълни обороти.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения