Дали Tesla Model E ще струва само $35,000?

Блог
В този блог: Според някои хора Tesla няма да се справи с обещанието на Мъск. Дали?

Куп хора по цял свят чакат с нетърпение Tesla Model E. Вижда се навсякъде в коментарите на фейсбук страницата на Tesla – Model S просто не е по джоба на повечето хора. Кола мечта е обаче и затова по-евтиният и масов следващ модел е толкова желан...

Чудя се само дали ще има подобен голям екран на таблото? За мен той прави Model S така различен – няма ги трите скучни кръгчета и другите арматурни атрибути, с които сме свикнали до болка.

Това ще се разбере по някое време, но има връзка с по-голямата чуденка, тема на този блог – идеята, че според някои хора не е възможен толкова евтин Tesla модел ($35,000) така скоро (2017 г.).

Въпросните хора са от Stanphyl Capital Management и разбирам за мнението им от Autobloggreen. А то е следното:

"Кола, чието производство е 80% от стойността на това на друга, не може да е наполовина по-евтина от нея".

Това го тълкувам като "Няма да стане Tesla да продава масовия си модел на обявената от Елон Мъск цена от $35,000."

В схемата тук се намесва и току обявеното от Tesla намерение да построи гига фабрика за батерии. До 2020-та с 35 гигавата капацитет, като за 500,000 коли годишно. Вижда ми се, че така ще се получи да паднат много цените на батериите, ама ето че на някого в Stanphyl не му се вижда така. Ако не друго се вдига шум около тази история, което може да го гледаме и като "допълнително популяризиране" ;).

Ако това с 80-те процента е така (и след като производствената цена на Model S е $59,600) сметката им показва, че Model E трябва да струва на компанията по $48,000 парчето. Единственото, което не си представям, е, че Мъск е решил да се изцепи с тези 35 хиляди, при положение че ще е с 13 хиляди на загуба на парче. Тези дни по мрежата гърми как е направил над милиард. Обикновено става, като работиш на печалба ;). Като е обещал безплатно зареждане до живот, колко му е масовата кола на Tesla да е $35,000 :).

Притеснения за цената на Model E нямам. Като са казали, че ще е такава, сметката явно са си я направили. Че в Европа ще е в Евро и вероятно по-нагоре, отсега съм готов – такъв ни пазара... Нещо да те притеснява теб?

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума