Обяви за електромобили – ние пускаме новия KaramEL.bg, ти пусни обява ;)

Блог
В този блог: С КарамЕЛ – Обяви за електромобили слагаме началото на българския електромобилен пазар.

Идеята се превърна в реалност – създадохме още един сайт за електромобили, този път, за да стимулираме директно пазара. За името питахме преди време във Фейсбук и КарамЕЛ събра най-много гласове. И ето го – KaramEL.bg вече е на линия...

Важно е да съберем повече отзиви още в началото, за да подобрим допълнително КарамЕЛ. Затова драсни какво мислиш в коментарите, защото така ще помогнеш за развитието на сайта, а и на българския електромобилен пазар. За дизайна, за функционалността, за възможностите и за каквото се сетиш.

Регистрацията в сайта е бърза и лесна, но има и нещо още по-лесно – можеш да се регистрираш в самия прозорец на обявата, която пускаш. След като попълниш данните на обявата, най-долу ще намериш няколко полета, за да я потвърдиш с имейл и парола. Така се регистрираш автоматично.

KaramEL_mobilna_versia

Като за начало сме заложили само налични на пазара модели електромобили. С всеки нов пазарен дебют ще добавяме съответната марка и/или модел. Включили сме различни категории превозни средства, за да има от всичко:

  • Коли
  • Ванове
  • Бусове
  • Велосипеди
  • Мотори (скутери)
  • Лекотоварни
  • Части

ОК, вече има и електро автобуси (електробуси), но още не им е дошъл реда за обяви ;). Обмисляме да добавим и АТВ категория, че такива возила на ток вече се намират.

Защо коли, а не автомобили. "Авто" свързваме с "Ото" или с двигателя с вътрешно горене. Поне ние. А пък електромобили е общото понятие за всички видове. Затова решихме да е просто – коли.

В самите обяви всичко е компактно, с информация за потребителя (продавача) отдясно на фото галерията, под която в табове има данни за електромобила, описание на обявата и оборудване. Има връзки към всички и инфо на потребителя, както и QR код.

Първите обяви, които ще намериш в сайта, са тестови. Затова те молим да не звъниш за тях – те са просто за демонстрация. Ще ги премахнем след като се съберат първите реални обяви.

KaramEL.bg разпознава автоматично устройството, с което ще го заредиш. Има изцяло адаптирана мобилна версия, а тази за таблети е близка до стандартната, като по нея бързо ще направим още някои корекции, за да изглежда добре интерактивно.

Има и още нещо. Всички търсим отзиви за нещо, преди да го купим. Затова добавихме към КарамЕЛ специално приложение за отзиви. "Монтирали" сме го съвсем дискретно в дясната част на главната страница – можеш да потърсиш отзиви за електромобили или да пускаш такива. Това го намираме за много ценно да е на един клик от обявите!

В отзивите можеш да добавяш снимки, видео, а под тях може да се коментира. Имаме и лента за социално споделяне на обявите и отзивите, че може ли без Фейсбук и сие в наши дни :)!

karamel otziv mobile

И накрая, в добавка към безплатните ще можеш да пускаш и платени обяви, като на този етап плащането е през PayPal. Ако нямаш сметка там можеш да си отвориш лесно, като вържеш своята дебитна или кредитна карта и плащането става с един клик. Защо PayPal? Ами, да речем, че е заради една далечна връзка. Някога тази компания беше стартирана от Елон Мъск, който сега е начело на Tesla Motors ;).

С тази връзка с играта на думи в името КарамЕЛ даваме старт на новата електромобилна игра на България. Включвай се, моментът дойде!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари