BMW пуска по-евтино стенно бързо зарядно с година безплатно зареждане

Компоненти
В този блог: BMW и Bosch реализират супер компактно бързо зарядно устройство, на което могат да се зареждат и други електромобили.

Променя ли Tesla Motors света? Променя го и още как. На Supercharger зарядните станции на компанията електрическият Model S се зарежда безплатно, а ето че и други автопроизводители започват да предлагат безплатно зареждане за своите електромобили...

След Tesla и Nissan сега BMW също се включва в тази игра, макар и не с доживотно безплатно зареждане, както е при Tesla. И при трите компании говорим само за бързо зареждане и след като през 2011 Nissan започна да подарява бързи зарядни на Европа (и след това свали цената им от $40,000 на под $10,000), сега BMW слиза значително по-надолу (и от това) в размерите и цената.

По време на конференцията Plug-In 2014 на 28-30 юли в Сан Хосе, КалифорнияBMW (North America) показа ново бързо зарядно устройство, разработено заедно с Bosch Automotive Service Solutions, което зарежда батерията на i3 от 0 до 80% за 30 минути.

В това само по себе си няма нищо революционно – на този етап говорим по-скоро за желаното спадане на цените (и големината) на тези устройства, за да станат по-достъпни.

В щатите нещата са по-напред електромобилно и заедно с NRG eVgo BMW задейства своята ChargeNow програма за бързо зареждане, която позволява на жители на Калифорния да зареждат безплатно и неограничен брой пъти на NRG eVgo Freedom станции оборудвани с DC Combo Fast Charging, до края на 2015 г.

BMW_i_DC_burzo_zariadno

Сега за размера и цената. Конвенционалните DC бързи зарядни обикновено са с големината на стандартен хладилник и може да струват десетки хиляди. Нуждаят се също така от много електричество. Устройството на BMW обаче е различно – наполовина по-малко от традиционните бързи зарядни, с размери 79 см В х 48 см Ш х 30 см Д и тегло под 50 кг, то може да се монтира и на стена.

Цената на BMW i DC бързото зарядно също е значително по-ниска от тази на другите устройства на пазара – $6,548 за оторизирани BMW партньори. Мощността му е 24 кВ и вкарва енергията директно в батерията на електромобила, което ускорява зареждането и го прави по-ефективно. BMW i DC бързото зарядно използва стандартът за Северна АмерикаSAE Combo 1 щепсел, покрива NEMA 3 изискванията и може да работи в екстремен температурен диапазон от -40°C до 85°C.

Устройствата на BMW ще са достъпни и за шофьори на други електромобили, които имат SAE Combo 1 връзка и абонамент за ChargePoint мрежата. Кампанията стартира сега, от началото на август, и ще продължи до края на 2015 г., с най-малко 100 бързи зарядни станции разположени из Калифорния.

От: Electric Cars Report

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения