Флота от 170 Tesla Model S таксита вози пътниците на летище Амстердам

Блог
В този блог: Точният брой е 167 – толкова са новите Model S електромобили, които започват да обслужват летище Амстердам.

Една от най-харесваните и споделяни снимки (и новини), тази отгоре бързо се превърна в хит на фейсбук страницата на eCars.bg. Защото почти 170 супер електромобила да заработят като таксита на голямо летище определено е топ новина...

Още като видяхме за каква голяма бройка коли става дума веднага си помислихме, че най-вероятно това са Model S с 60 кВтч батерията и е точно така. Базовата цена на тази версия е €66,200, което е доста приемливо за предназначението на инвестицията. Иначе, за своята зелена инициатива на летище Амстердам са си избрали само бели и черни Model S електромобили.

С едно зареждане Model S 60 кВтч може да измине до близо 400 км, но за още повече пробег, колите са тунинговани на обратно – мощността е намалена и максималната скорост е ограничена на 130 км/ч.

Това с удължаването на пробега по този начин е добра идея, защото нямаме представа как са решили въпроса със зареждането на толкова много електромобили. На Supercharger станция пълен зарядна 60 кВтч отнема около час (40 мин. до 80%), но иначе максималната мощност на зареждане е 20 кВ, ако Model S има второ бордово зарядно за 2 х 10 кВ.

Супер инициатива, хубава новина и много силен ангажимент на холандците към електрическата мобилност. Харесва ни и пожелаваме на повече градове да последват този чудесен пример.

И за финал, ето Model S такси видеото направено от летище Амстердам.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения