Ако търсиш употребяван Tesla Model S има по-добро място от mobile.de

Блог
В този блог: Най-добрите оферти за Model S засега са най-вече от Норвегия.

Иска ми се да кажа, че това място, за което става дума в заглавието, е KaramEL.bg и ще стигнем до момента там да се напълни с оферти за електромобили. Освен в българските сайтове за авто обяви, обикновено търсим коли в mobile.de, но поне засега едно от най-добрите места да си намериш електромобил ми се струва норвежкият finn.no...

За него научих преди време от нашия потребител Румен, който живее в Осло и разбира се кара електромобил. От време на време Румен пуска по някоя и друга интересна finn.no оферта за електро кола във форума на eCars.bg и откакто зная за сайта редовно мятам по едно око на предложенията там.

Има всякакви електро коли, но Tesla като че предизвиква най-голям интерес. Той дори се повиши значително след обявяването на новия P85D модел, което от своя страна раздвижи значително пазара на Model S втора ръка.

Причината ми изглежда да е в това, че норвежците искат толкова много новата версия, че масово продават малко употребявани Model S, включително P85+ варианти. На север AWD опцията е полезно нещо и с втория си електромотор на предната ос P85D е логичен избор. А и това лудешко ускорение за мъничко над 3 сек до 100 км/ч...

Важно: Норвегия не е член на ЕС и при внос на кола от там в България може да се начисляват различни такси, като ДДС!

Разглеждайки офертите за употребявани Model S във finn.no днес (16 февруари, 2015 г.) намирам над 130 предложения, сред които има и под €65,000. Обикновено не търся най-евтините оферти – бил съм достатъчно дълго в бизнеса с коли, за да зная какво болка може да са те – но си струва да се отбележи, че има оферти за около €55,000 за Model S 60 кВтч.

Интересното в едната от тях е, че се подвизава и на mobile.de на цена около €4,200 повече – във finn.no цената е 485,800 крони (по днешния курс 1 крона = 0.115 Евро), което прави малко над €55,800, а в mobile.de цената е закована на €60,000.

Има значение дали ще купиш от Норвегия, която е по-далеч и транспортът се оскъпява, но едва ли с повече от няколкостотин Евро и затова finn.no офертите за мен са значително по-добри от тези в mobile.de.

В норвежкия сайт се намират и Model S P85 оферти около €68,000, което прави поне €25,000 надолу от първоначалната цена. Вече не липсват и нови P85D, на цени от около €105,000.

От тази кратка информация за възможностите да си купиш употребяван Tesla Model S вече добиваш представа как се движи пазарът и вероятно с още малко корекция надолу ще започнем да виждаме оферти за Model S и в България – имам предвид налични.

Ако пък искаш нов, просто отиваш на европейската страница на Tesla Motors, конфигурираш си един, поръчваш, оставяш €2,000 капаро и преди лятото ще се возиш в нов Model S по твой вкус.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари