Новакът Thunder Power прави супер електро впечатление във Франкфурт

Събития

В този блог: За всеки нов супер електромобил вече се казва, че е Tesla fighter.

Това пишат много сайтове и за новия тайвански Thunder Power концепт, който компанията демонстрира във Франкфурт. С гигантска 125 кВтч батерия за над 650 км пробег и ускорение под 5 сек до 100 км/ч тайванците определено се целят много високо...

Thunder Power е доста заоблен електрически седан, който компанията създател предлага в две версии: с мощност 230 кВт (320 Нм) и с 320 кВт (560 Нм). Вторият вариант е съз значително по-голям въртящ момент, но ускорението е само секунда по-бързо – 5 сек., в сравнение с 6 сек за базовата версия.

Така заоблен Thunder Power вероятно се справя много добре с челното съпротивление, а вътре си има голям TFT екран по цялата дължина на таблото, с данни за консумацията на енергия, мултимедия, навигация и още.

Като за стартираща компания данните на Thunder Power звучат много амбициозно, но компанията си има подкрепа. Създателите обещават "Европейско инженерство" облечено в "Италиански дизайн" и са наели бившия Bugatti техник Д-р Петер Тутцер за изпълнението.

В момента колата преминава тестове в Милано с планиран старт на продажбите през 2017 г. на цена около €55,000.

Ето пресни снимки от автосалона от нашите приятели от КИА България.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения