Redshift е кросов мотор на ток готов след 8 години работа

Електромобили

В този блог: Кросов електро мотор на цена от $14,995 излезе на пазара в САЩ.

На 18 декември 2015 г. след осем години работа базираната в Сан Франциско Аlta Motors достави първия си електрически кросов мотор...

Доста време са прекарали в разработката на това, което сега наричат Redshift. От краткото видео отдолу е трудно да се добие добра представа за този нов продукт – кросов електо мотор – но в Alta Motors смятат творението си за "машина пълна с куп нови технологии, която се превърна в изцяло нов и много специален мотоциклет различен от всичко правено досега."

На интернет страницата на Alta Motors откриваме два модела – Redshift MX и SM – със сходни характеристики и дизайн, като основната разлика е, че MX е със значително по-големи колела.

И двата модела са оборудвани с 5.2 кВтч батерия, която осигурява 2 часа пробег на MX и 80 км на SM. Защо показателите са различни нямаме идея, но мощността е еднаква – 25 кс постоянна и 40 кс пикова. За повече технически подробности разгледай двата модела на страницата на Alta Motors.

Redshift не е направен от части на разглобени мотори или други машини. Всичко е изградено от нулата, от празен лист хартия, всяка част е настроена за тежките условия на мото кроса, както и за стандартните пътища.

Очевидно осемте години на разработки дават много добри резултати, защото още от старта Redshift SM е спечелил IMS Sacramento кръга от Supermoto USA сериите (6-8 ноември). Това е и първата победа на немодифициран, производствен електрически мотоциклет над бензиновите конкуренти.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения