Колко му е да си направиш електрически Opel от "болт"

Електромобили

В този блог: Рендер проба за визуализация на евентуалния Opel вариант на Chevrolet Bolt.

В момента по новия масов електромобил в GM работят трескаво, както разбираме от серия Facebook коментари на хора от фабриката...

Няма как да проверим достоверността на тези коментари, според които в Мичиган се работи интензивно по сглобяването на Bolt, но междувременно попаднахме на рендер, който показва как може да изглежда европейския вариант на модела, със светкавичка на капака.

С електромобилите идва времето логото на Opel да пасне много повече на техниката зад него и след като вече има официално потвърждение, че ще се произвежда електро Opel, вероятно наречен Trixx, отново ще имаме нещо на ток от марката в Европа.

Казваме отново, защото GM спря производството на Opel Ampera, европейския близнак на Chevy Volt. С новия модел обаче се очаква 4-5 пъти повече пробег на ток и значително по-ниска цена.

Като и Ampera преди, и евентуалният Trixx също ще се произвежда във въпросната фабрика на GM в Мичиган, с официално обявена цел от 320 км пробег с едно зареждане. Всъщност говорим за 200 мили в оригиналния вариант на анонса и очакваме реалният пробег да е около 300 км, което е двойно на първото поколение електромобили от 2010 г.

Официалното представяне на Chevrolet Bolt ще бъде по време на Шоуто за потребителска електроника в Лас Вегас от 6-9 януари, 2016 г. където е възможно да научим повече и за Opel версията на модела. Bolt се очаква на пазара в самия край на 2016 г. и ако през 2017 г. имаме Trixx на ток в Европа... е, не е толкова далеч.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума