Nissan LEAF no reservations оферта

Електромобили

В този блог: Nissan смята, че нямаш нужда от резервация и задръжки, за да си купиш електромобил.

Ако има нещо, което не сме виждали, това са над 400,000 резервации за кола 2 години преди да излезе на пазара. При това само за две седмици. Това е масовият електромобил на Tesla, но в Nissan имат електро оферта сега и с нова реклама акцентират точно върху това...

"No one should have any reservations about getting an electric car today", е мотото на рекламата и (на английски) има двойно значение. Веднъж, че няма нужда да резервираш, защото LEAF можеш да си купиш веднага и втори път, че просто не бива да имаш задръжки да си купиш електромобил.

Сегашният вариант на Nissan LEAF не е с пробега, който Tesla обещава за Model 3. От началото на годината обаче LEAF получи нова 30 кВтч батерия и с нея може да се минават и над 200 км с едно зареждане. Поне стотина по-малко от Model 3 е, но наистина го има сега и двеста км си е доста прилично.

Другата закачка на Nissan e "Why wait when you can drive an all-electric LEAF now? And why drop $1,000 to stand in line when you can get $4,000 cash back and best-in-class range?” Това с $4,000 кешбек като че ли е по-скоро за щатите, но е оферта, която допреди година две нямаше за електромобили.

В Nissan изглежда залагат много на рекламата, защото според Autonews тя е пусната в петъчните издания на New York Times, Los Angeles Times, USA Today и The Wall Street Journal.

През 2015 г. продажбите на LEAF спаднаха с близо 43% спрямо 2014 и затова рекламата си идва на място. Моделът е вече на пет години и половина и очевидно му е нужно освежаване. То се очаква обаче през 2017 г., с още повече пробег. Преди време говореха за 250 км, но май ще е по-добре да се потрудят да сменят двойката с тройка.

Дали хората направили резервация за Model 3 не знаят за LEAF и рекламата би им повлияла? Това не е особено вероятно, но продажбите на електромобили за нас са изключително важни и за колкото повече LEAF продажби помогне новата реклама, толкова по-добре.

Наистина, просто няма причина да имаш задръжки да си купиш електромобил. А и както се познаваме у нас, не сме много по резервациите и чакането. Иначе казано, когато продажбите на LEAF стартират в България по-късно тази година смятаме, че търсене определено ще има. Да, най-вероятно на модела с 30 кВтч батерия.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума