Renault ZOE удари 50-така

Електромобили

В този блог: Renault ZOE номер 50,000 слезе от поточната линия.

Колата е произведена като всичко останали в завода във Флинс и е продадена на парижанка...

Интересно е да се случва така – децата на Силви я насърчили да вземе електромобила и сега тя смята да го използва ежедневно. Днес за пореден път имах среща с жена, която кара електромобил в България (в случая Tesla) и преди да се запознаем беше минала през салона на Омникар Ауто да види ZOE. Заведе ме при своята кола, много си я харесва и другата (SUV) почти не се използва откакто електромобилът е на линия.

Миналата година бяха продадени общо 18,500 ZOE електромобила и моделът е с 20% пазарен дял в Европа и (съвсем естествено) 55% във Франция. Супер скок има и в Англия – 102% за 2015 г. спрямо 2014 г. Досега са продадени 4,058 ZOE с десен волан.

Наскоро Renault обяви и ZOE версия с по-висок клас оборудване – фин кожен салон, BOSE стерео и нови джанти. За начало е само Swiss Edition, като се очаква и в други европейски държави до края на годината, вероятно с други edition представки.

В България очакваме първите ZOE бройки да пристигнат през юни 2015 г., но според нашата информация те са вече закупени. Малко след това ще има още доставки, за които вече също има заявки. Една от тях е за ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ, защото с 22 кВт бордово зарядно и час зареждане на ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ зарядните станции (и всички други такива) с 22 кВт мощност, можем да пътуваме из страната и да правим монтажи на станции с електромобил, не с ДВГ-мобил. Иначе концепцията просто не ни се връзва, нали?


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения