Rinspeed Oasis с бонзай на таблото и 5K екран (видео)

Електромобили

В този блог: Rinspeed разкри още подробности около своя Oasis концепт.

Компанията планира да покаже Oasis на предстоящото шоу за потребителска електроника в Лас Вегас и след това на автосалона в Детройт през януари...

Дело на швейцареца Франк Риндеркнехт, Oasis е гениална кола за града и околностите разработена като маневрен спийдстър с интегрирана мини градина зад челното стъкло. Преди да продължим, ето техническите характеристики:

Мощност  2 x 40 кВт (2 x 45 Нм)
Батерия   12 кВтч LiFePO4
Пробег   100 км
Макс. скорост   130 км/ч
Ускорение 0-100 км/ч   9.7 сек
Дължина   3,602 мм
Ширина   1,917 мм
Височина   1,517 мм
Колесна база  2,360 мм
Тегло   1100 кг
Радиус на завой   6.7 м

Самоуправляващото се возило е инженерно дело на швейцарската компания 4erC и е изработено от Esoro. В Rinspeed вярват, че то може да е истински оазис в градската джунгла, осигуряващ спокойно пространство за пътниците, които могат му да се наслаждават заедно с всичките модерни технологични придобивки тъй като не се налага да шофират.

Екипът на Rinspeed вижда Oasis като компания за своите обитатели – нещо като R2D2 дроида от Междузвездни войни. Както R2D2, Oasis може да се върти на едно място, което става с помощта на два вградени в колелата електромотора и специален кормилен механизъм.

Изглежда странно, защото обикновено не си държим растения по таблата на колите, но Oasis е нещо като малка градина, откъдето и името му, с достатъчно място за отглеждане на репички или малък бонзай.

В Rinspeed Oasis са вкарани Harman LIVS технологии (Life-Enhancing Intelligent Vehicle Solutions connectivity system). Пред ергономичните седалки има голям екран с 5K резолюция, с гласов и жестов контрол, който се извива над таблото и сгъваемия волан. Системата превръща Oasis в личен асистент, който може да те свърже с приятели в социалните мрежи, да ти резервира маса в близък ресторант или да те включи в конферентен Skype разговор. Всичките тези функции са достъпни и извън колата през облака на Harman.

Преди дебюта по време на CES 2017, ето едно предварително Oasis видео.

От: ElectricCarsReport


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума