Първите Chevy Bolt електромобили ще бъдат доставени през декември

Електромобили

В този блог: Снимки на автовоз натоварен с Chevrolet Bolt електромобили показва, че доставки започват.

Първоначално General Motors обяви, че ще предложи модела във всички щати, но впоследствие сви първоначалните доставки до Калифорния и Орегон. Имаше и обещание, че първите Bolt клиенти ще получат своите коли преди Коледа и то очевидно ще бъде спазено...

Ив Донтини, който отговоря за линията Bolt, казва, че компанията вече увеличава постепенно производството. В завода в Орион, където се сглобява Bolt, се правят и други модели, като не особено популярния компакт Sonic, а производството на Buick Verano вече беше прекратено през октомври. Това определено оставя много място за разширяване в посока по-голямо Bolt производство.

То ще е нужно и за сглобяване на европейския вариант на модела – Opel Ampera-e. Очакванията са да го видим на пазара в Европа през пролетта, но засега не е ясно каква ще е базовата цена. 

Междувременно във Facebook Chevy Bolt EV Interest групата на 6 декември е пусната снимката отгоре, на която се вижда автовоз пълен с Bolt електромобили. Точно от нея ставя ясно, че доставките преди Коледа ще ги бъде, а до следващата Коледа се надяваме вече да са десетки хиляди, заедно с тези в Европа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума